Doua scurtmetraje romanesti au fost selectate la Cannes 2016

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 09:16
1373 citiri
Doua scurtmetraje romanesti au fost selectate la Cannes 2016
Foto: Facebook/Festival de Cannes - Page Officielle

Filmul "4:15 p.m. sfarsitul lumii", de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, a fost selectat in competitia de scurtmetraje a Festivalului de la Cannes 2016, iar scurtmetrajul "Toate fluviile curg in mare", de Alexandru Badea, va concura in sectiunea Cinefondation, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Organizatorii au anuntat, miercuri seara, titlurile scurtmetrajelor incluse in selectia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit News.ro.

Astfel, filmul romanesc "4:15 p.m. sfarsitul lumii", de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, a fost inclus in competitia oficiala dedicata scurtmetrajelor. In acest an, comitetul de selectie a primit 5.008 de propuneri - cu 458 mai multe fata de editia din 2015.

Competitia scurtmetrajelor din 2016 este alcatuita din 10 filme de fictiune, ce provin in principal din Europa si America Latina. Asia si Africa au fiecare un reprezentant.

Aceste filme vor concura pentru trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj, ce va fi decernat in cadrul ceremoniei de inchidere a festivalului, pe 22 mai.

Filmul romanesc "Toate fluviile curg in mare" (UNATC "I. L. Caragiale"), de Alexandru Badea, a fost selectat la randul sau la Cannes, in competitia de scurtmetraje din cadrul sectiunii Cinefondation.

Selectia oficiala a acestei sectiuni cuprinde, pentru cea de-a 19-a editie a sa, 18 filme (14 fictiuni si 4 animatii), alese din cele 2.300 de propuneri primite de organizatori din partea scolilor de film din lumea intreaga. 15 tari, repartizate pe trei continente, sunt reprezentate.

Cele trei premii decernate in cadrul sectiunii Cinefondation vor fi atribuite in cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 20 mai.

Juriul sectiunii Cinefondation si de scurtmetraje, prezidat de cineasta nipona Naomi Kawase, va recompensa atat cele mai bune filme din competitia scurtmetrajelor, cat si cele din selectia Cinefondation.

Cea de-a 69-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 11 - 22 mai. Juriul competitiei oficiale va fi prezidat de cineastul australian George Miller. Filmele ce vor fi incluse in selectia oficiala a festivalului vor fi anuntate pe 14 aprilie.

Actorul francez Laurent Lafitte a fost desemnat prezentator principal al ceremoniilor oficiale.

Lungmetrajul "Cafe Society", de Woody Allen, va fi proiectat in deschiderea celei de-a 69-a editii a Festivalul de Film de la Cannes, pe 11 mai.

Infiintat in 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat in fiecare an in luna mai, la Palais des Festivals et des Congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#festival Cannes 2016, #filme romanesti Cannes 2016 , #filme