Canotajul și restul lumii! Cum împarte statul banii federațiilor sportive în 2023

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 06:45
1625 citiri
Canotajul și restul lumii! Cum împarte statul banii federațiilor sportive în 2023
Canotajul primește cei mai mulți bani de la stat FOTO facebook

Federaţia de canotaj va primi cea mai mare finanţare de la bugetul de stat în 2023, conform anunţului de luni, de pe Facebook, a ministrului Sportului, Eduard Novak.

Federaţia Română de Canotaj are alocată suma de 14.000.291 de lei, în timp ce Federaţia Română de Baschet va beneficia de 6,8 milioane de lei de la bugetul de stat, iar Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern va primi 6.485.117 lei, acestea fiind cele mai finanțate federații sportive.

"Finanţarea federaţiilor, de către Ministerul Sportului, are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung.

Am văzut anul trecut rezultate frumoase, obţinute nu doar de una, ci de mai multe federaţii, iar pentru o alocare cât mai echitabilă şi mai eficientă a bugetelor pentru noul an au fost luaţi în calcul mai mulţi indicatori, printre care şi ponderea rezultatelor dintr-un sport raportat la total. La calcularea punctajelor finale ale federaţiilor sportive naţionale care administrează sporturi olimpice prioritare (individual) s-a ţinut cont de următoarele:

• 50% din total puncte - criterii de finanţare (13 criterii conform metodologiei, fiecare criteriu cu o anumită pondere în calculul final)

• 50% din total puncte - medaliile obţinute la campionatele mondiale, europene, cupe mondiale şi europene (fiecare medalie, cu un anumit punctaj)

La fel ca anul trecut, finanţarea a fost stabilită pentru a menţine evoluţiile bune, dar în acelaşi timp pentru a suplimenta sprijinul acolo unde au apărut noi nevoi, acolo unde au existat creşteri exponenţiale la nivelul rezultatelor.

Continuăm să susţinem sportul românesc şi nevoia sa de creştere a finanţărilor, rămânem aproape de înalta performanţă!", a scris Novak.

Citește și:
Cei 7 pași utili pentru a construi bugetul familiei. Strategii de management al banilor
Cei 7 pași utili pentru a construi bugetul familiei. Strategii de management al banilor
Nimeni nu se naște cu abilități de gestionare a banilor. Toată viaţa noastră de adult este o continuă descoperire şi învăţare în a mânui cât mai eficient și graţios veniturile...
Cât ar fi costat transferul lui Gică Hagi în zilele noastre. Estimarea unui specialist
Cât ar fi costat transferul lui Gică Hagi în zilele noastre. Estimarea unui specialist
Gheorghe Hagi s-a transferat în 1990 de la Steaua la Real Madrid pentru 4,3 milioane de dolari, într-o perioadă în care sumele învârtite în fotbal erau mult mai mici. Pe câți bani ar fi...
#canotaj, #bani, #stat, #buget, #federatii, #novak, #anunt , #stiri din sport