Când își va epuiza armata rusă capacitatea de luptă în Ucraina. Analiză Washington Post

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 12:49
17058 citiri
Când își va epuiza armata rusă capacitatea de luptă în Ucraina. Analiză Washington Post

Potrivit previziunilor experților militari occidentali, armata rusă își va epuiza în curând capacitățile de luptă și va fi obligată să oprească complet ofensiva din Donbas, scrie Washington Post într-o analiză.

„Va veni un moment în care micile avansuri pe care le face Rusia vor deveni nesustenabile, având în vedere costurile, și vor avea nevoie de o pauză semnificativă pentru a restabili potențialul”, a spus un înalt oficial occidental, vorbind sub rezerva anonimatului.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Aceste estimări au fost făcute în ciuda ofensivei ruse din Est și capturării Severodonețkului. În continuare, armata rusă va încerca să captureze Lisiceanskul, ceea ce este o problemă, deoarece orașul se află pe un deal, iar râul Doneț împiedică înaintarea invadatorilor dinspre est.

Potrivit rapoartelor de pe canalele ruse de Telegram și ale ministrului adjunct al apărării ucrainean Anna Malyar, armata rusă este sub presiune pentru a aduce întreaga regiune Lugansk sub control rusesc până duminică, ceea ce ar putea explica impulsul crescut de săptămâna trecută.

Dar ofensiva depinde aproape în întregime de epuizarea unor cantități uriașe de muniție, în special obuze de artilerie, la o viteză pe care practic nicio armată din lume nu o poate susține mult timp, a spus un înalt oficial occidental.

Între timp, Rusia continuă să sufere pierderi mari de echipamente și trupe, ceea ce pune sub semnul întrebării cât mai poate continua atacul, a spus oficialul.

Oficialii refuză să ofere un interval de timp, dar premierul britanic Boris Johnson, citând estimări ale serviciilor de informații britanice, a indicat în această săptămână că Rusia va putea continua lupta doar pentru „următoarele câteva luni”.

Comentatorii ruși observă problemele, subliniind lipsa cronică a puterii de luptă.

„Rusia nu are forțe fizice în zona operațiunii militare speciale din Ucraina... având în vedere linia de confruntare de aproape o mie de kilometri (sau mai mult)”, a scris bloggerul militar rus Iuri Kotenok pe contul său Telegram.

El estimează că Rusia va avea nevoie de 500.000 de militari pentru a-și atinge obiectivele, ceea ce este posibil doar cu o mobilizare pe scară largă, o mișcare potențial riscantă și nepopulară pe care Putin s-a abținut până acum să o facă.

O recrutare agresivă a soldaților contractuali și a rezerviștilor a mobilizat, până acum, între 40.000 și 50.000 de militari . Rusia scoate tancuri vechi din depozitele și bazele din toată țara pentru a fi aruncate în prima linie în Ucraina.

„Dar condițiile trupelor ucrainene se îmbunătățească pe măsură ce sosesc arme occidentale moderne, în timp ce condițiile pentru trupele ruse se înrăutățească pe măsură ce sunt dotate cu echipamente vechi”, a spus fostul comandant al forțelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, care acum lucrează la Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

În următoarele luni, ucrainenii vor primi suficiente arme occidentale pentru a lansa o contraofensivă, a spus el. „Rămân foarte optimist că Ucraina va câștiga și că până la sfârșitul acestui an Rusia va fi împinsă înapoi la linia din 24 februarie”, a spus el, referindu-se la granițele teritoriilor ocupate de ruși din Crimeea și Donbas.

”Evaluarea mea este că în următoarele câteva săptămâni totul se va întoarce în favoarea ucrainenilor".

Există deja semne că transporturile de arme din Vest capătă amploare. Obuzierele franceze Caesar recent sosite au fost filmate în acțiune pe câmpul de luptă săptămâna trecută, urmate săptămâna aceasta de obuzierele germane Panzerhaubitze 2000, prima dintre armele grele promise de Germania.

Sâmbătă, 25 iunie, Ministerul Apărării din Ucraina a publicat un videoclip cu prima lansare a sistemelor americane HIMARS pe câmpul de luptă.

Ucraina a exercitat presiuni puternice asupra Statelor Unite pentru a fi de acord să furnizeze un sistem sofisticat de rachete cu lansare multiplă care să permită Ucrainei să lovească până la 80 km în spatele liniilor rusești.

Citeste si:
Cum funcționează, în realitate, armata rusă: recruți trimiși cu forța în Ucraina, soldați care încalcă toate regulile pentru a ajunge acasă
Cum funcționează, în realitate, armata rusă: recruți trimiși cu forța în Ucraina, soldați care încalcă toate regulile pentru a ajunge acasă
Publicația rusă independentă The Insider a reușit să obțină o arhivă de plângeri adresate procuraturii militare ruse, care reflectă situația reală în cursul războiului din Ucraina....
Volodimir Zelenski a răspuns la întrebarea: „Când se va termina războiul?”. Bilanț sângeros pentru soldații ruși
Volodimir Zelenski a răspuns la întrebarea: „Când se va termina războiul?”. Bilanț sângeros pentru soldații ruși
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că durata războiului depinde direct de pierderile pe care le va suferi Rusia, acesta fiind principalul lucru la care ar trebui să se...