Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de carduri pentru alimente. Suma care va fi transferată în fiecare cont

Joi, 22 Februarie 2024, ora 10:52
3048 citiri
Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de carduri pentru alimente. Suma care va fi transferată în fiecare cont
Card pentru alimente FOTO: Ministerul Fondurilor Europene

Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii şi Solidarităţii Sociale anunţă joi, 22 februarie, că s-au finalizat listele cu peste 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor pentru alimente.

Ministra Muncii arată că din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale, astfel că în următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie.

”Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice, instituţii subordonate şi respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au transmis către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene situaţia centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente: 614.358 persoane, adulţi şi copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat şi mediu, 13.098 familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere; 3.130 familii monoparentale; 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune; 1.714.246 de pensionari 528 de persoane fără adăpost”, a anunţat Ministerul Muncii.

”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt: persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei; familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa. Ea subliniază că rolul...
Când vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente. O nouă tranșă de 250 de lei urmează să ajungă la 2,6 milioane de români
Când vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente. O nouă tranșă de 250 de lei urmează să ajungă la 2,6 milioane de români
Aproximativ 2,6 milioane de beneficiari ai cardului social pentru alimente vor primi o nouă tranșă de 250 de lei începând de luni, 15 aprilie, a anunțat duminică, 14 aprilie, ministrul...
#card alimente, #beneficiari, #suma, #perioade, #alimentare, #carduri, #alimente, #ministerul muncii , #stiri sociale