Absent la Australian Open, Carlos Alcaraz se întoarce. La ce turnee va juca fostul lider mondial

Marti, 07 Februarie 2023, ora 18:29
1250 citiri
Absent la Australian Open, Carlos Alcaraz se întoarce. La ce turnee va juca fostul lider mondial
Carlos Alcaraz

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, nr.2 mondial, va pleca joi în Argentina pentru a participa la turneul ATP 250 de la Buenos Aires, ce va avea loc între 13 şi 19 februarie în capitala argentiniană, informează agenţia EFE.

Alcaraz va participa apoi la turneele de la Rio de Janeiro, Acapulco, Indian Wells şi Miami, urmând să revină în Europa pentru a continua să joace pe zgură.

Jucătorul spaniol, în vârstă de 19 ani, care a cedat primul loc în clasamentul mondial al jucătorilor de tenis (ATP), pe care l-a ocupat timp de 20 de săptămâni consecutive, lui Novak Djokovic, câştigătorul turneului Australian Open 2023, îşi va apăra titlul la turneul ATP 500 de la Rio, pe care l-a câştigat anul trecut, în perioada 20-26 februarie.

Între 27 februarie şi 5 martie, el se va afla la turneul ATP 500 de la Acapulco, iar între 8 şi 19 martie va concura la Mastersul 1000 de la Indian Wells, iar apoi la cel de la Miami, pe care l-a câştigat în 2022, între 22 martie şi 2 aprilie.

Alcaraz a fost nevoit să renunţe la actuala ediţie a Openului Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, din cauza unei accidentări la gamba dreaptă survenită în timpul unui antrenament. Ultimul sa partidă a avut loc pe 4 noiembrie, în sferturile de finală la Mastersul 1000 de la Paris-Bercy.

#carlos alcaraz, #atp, #Australian Open , #stiri tenis