Cine l-a sunat pe puștiul Alcaraz după super-victoria de la Miami: ”E o nebunie!”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 11:43
5746 citiri
Cine l-a sunat pe puștiul Alcaraz după super-victoria de la Miami: ”E o nebunie!”
Carlos Alcaraz

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz nu şi-a ascuns fericirea după ce a câştigat, duminică, primul lui turneu de Masters 1.000 Miami Open.

"Este un sentiment incredibil. Sunt atât de fericit să obţin acest titlu. Când am câştigat ultimul punct, m-am gândit la toate momentele în care am visat la asta când eram mai mic. Toate visurile, toate călătoriile, toată munca, toate problemele mi-au revenit în gând.

(n.r. - dacă îl inspiră Rafael Nadal) Îl admir pe Rafa şi învăţ de la el. Îmi amintesc marile lui meciuri. Să pot juca împotriva lui, acum, să împart terenul cu el, este fantastic. Încerc să fac tot ce pot pe teren şi în afara terenului.

(n.r. - despre telefonul primit de la Regele Spaniei) Este de necrezut (n.r. - începe din greşeală să vorbească în spaniolă, râde, apoi revine la engleză). Este o nebunie să primesc un apel de la Regele Spaniei. Eram mai nervos de acest apel decât de joc. E o nebunie că recunoaşte munca mea grea. Nu m-am gândit niciodată că mă va suna într-o zi.

(n.r. - despre ce i-a transmis antrenorul Juan Carlos Ferrero înainte de a intra pe teren) Mi-a spus să încerc să cred că este primul meci al turneului, să-mi stăpânesc nervii, să-mi fac jocul, să nu mă gândesc la faptul că este o finală. Să rămân puternic psihic, aşa cum am făcut de fiecare dată în acest turneu. A trebuit să profit de moment, să profit de această primă finală de Masters 1.000 şi să o câştig", a declarat Alcaraz, potrivit lequipe.fr.

Carlos Alcaraz, locul 16 ATP, a câştigat, duminică, turneul de la Miami, după ce l-a învins, în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, pe norvegianul Casper Ruud, locul 8 ATP.

Alcaraz s-a impus după o oră şi 52 de minute şi a devenit cel mai tânăr jucător care câştigă Miami Open în istoria de 37 de ani a turneului.

Totodată, el ocupă locul al treilea în clasamentul tinerilor care au câştigat un turneu de masters series, în 283 de competiţii, din 1990.

Doar americanul Michael Chang (Toronto, 1990) şi spaniolul Rafael Nadal (Monte Carlo, 2005) au fost mai tineri decât Alcaraz, 18 ani şi 333 de zile, când au câştigat tureele respective.

Anterior, la Miami, cel mai tânăr învingător a fost sârbul Novak Djokovici, când avea 19 ani, în 2007.

Jucătorul spaniol, aflat la al treilea trofeu din carieră, primul de asemenea nivel, a urcat până pe locul 11 în clasamentul ATP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că jucătorii români nu au valoare pentru a primit un wild card direct pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii...
Ilie Năstase sare în apărarea lui Ion Țiriac: ”Ne obligă să aducem. Nu că sunt prea slabi...”
Ilie Năstase sare în apărarea lui Ion Țiriac: ”Ne obligă să aducem. Nu că sunt prea slabi...”
Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, vineri, că jucătorilor români li s-au acordat wild card-uri în calificări şi nu pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open, găzduit zilele...
#carlos alcaraz, #miami, #atp, #turneu, #Regele Spaniei , #stiri tenis