Selecționerul cu cinci Mondiale la activ a preluat o nouă națională, campioană continentală

Marti, 07 Februarie 2023, ora 08:14
1506 citiri
Selecționerul cu cinci Mondiale la activ a preluat o nouă națională, campioană continentală
Carlos Queiroz

Antrenorul Carlos Quieroz a fost numit luni noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Qatarului, a anunţat Federaţia din Qatar pe Twitter.

Carlos Queiroz, care va împlini vârsta de 70 de ani la 1 martie, a participat ca antrenor la cinci Cupe Mondiale: de trei ori cu Iran (2014, 2018, 2022) şi câte o dată cu Africa de Sud, în 2002, şi Portugalia, în 2010.

Tehnicianul portughez, care a demisionat din postul de selecţioner al Iranului la finalul Cupei Mondiale 2022, îl înlocuieşte la conducerea naţionalei din Qatar pe spaniolul Felix Sanchez, căruia nu i-a fost reînnoit contractul după trei înfrângeri suferite în cele trei meciuri disputate în faza grupelor Cupei Mondiale.

Queiroz a fost asistentul lui Alex Ferguson la Manchester United, şi a mai antrenat în carieră Real Madrid şi Sporting Lisabona, dar şi echipele naţionale din Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Iran, Columbia şi Egipt.

Obiectivul lui Carlos Queiroz va fi menţinerea titlului de campioană a Asiei pentru naţionala din Qatar, viitoarea Cupă a Asiei pe Naţiuni urmând să se desfăşoare chiar în Qatar, între 16 iunie şi 16 iulie 2023.

#Carlos Queiroz, #selectioner, #Campionatul Mondial, #Qatar , #stiri fotbal