Ce a declarat pilotul pe care Lewis Hamilton l-a scos din echipa Ferrari

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 13:31
3161 citiri
Ce a declarat pilotul pe care Lewis Hamilton l-a scos din echipa Ferrari
Carlos Sainz jy

În vârstă de 29 de ani, Carlos Sainz a obţinut până acum două victorii în Marele Circ şi a urcat în total de 18 ori pe podium.

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr a afirmat că "nu este dezamăgit" de decizia scuderiei Ferrari de a-l înlocui cu septuplul campion mondial britanic Lewis Hamilton, începând din 2025, subliniind că este hotărât să dea "totul" în noua ediţie din Formula 1, care va debuta luna viitoare, informează Reuters.

"Sunt bine, sunt calm, lucrăm pentru viitor, dar mai presus de toate, pentru ceea ce avem în faţă", a declarat Sainz pentru Sky Sports. "Este un an foarte important, ultimul meu alături de această echipă şi vreau să fac totul cât mai bine. Mă pregătesc cât pot de bine pentru a da totul", a adăugat el.

Ferrari a confirmat recent că Lewis Hamilton se va alătura grupării "căluţului cabrat" începând din 2025, în baza unui contract multianual. Britanicul, care are în palmares 103 victorii, cele mai multe din istoria Formulei 1, concurează din 2013 sub culorile Mercedes, după ce a pilotat anterior pentru team-ul McLaren.

În vârstă de 29 de ani, Carlos Sainz a obţinut până acum două victorii în Marele Circ şi a urcat în total de 18 ori pe podium, în 185 de curse disputate. Anul trecut, el s-a clasat pe locul al şaptelea în ierarhia piloţilor.

Sosirea lui Hamilton la Ferrari nu reprezintă, se pare, un şoc pentru iberic. "Nu, nu m-a dezamăgit. Trăind experienţa Ferrari din interior, ştiam deja câteva lucruri şi m-am pregătit cu echipa în vederea schimbărilor viitoare", a spus el.

"După cum am spus, însă, nu vreau să mă gândesc la altceva decât la cum să dau totul în acest sezon pentru Ferrari. Faptul că ştiu că va fi ultimul meu an alături de această echipă, nu este cel mai normal lucru pentru a începe un nou sezon, dar de îndată ce îmi voi pune casca în Bahrain şi voi intra pe pistă, puteţi fi siguri că mă voi gândi doar cum să pilotez cât mai rapid posibil. Şi, dacă există şansa să devin campion mondial, voi încercat să-l obţin", a conchis Carlos Sainz.

Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta cu Marele Premiu al Bahrainului, programat în data de 2 martie pe circuitul de la Sakhir, care va găzdui şi testele din presezon, între 21 şi 23 februarie.

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Carlos Sainz, #ferrari, #Lewis Hamilton , #stiri Formula 1