Carmen Avram: ”Austria s-a schimbat literalmente peste noapte. Cred că în spate au fost interese economice mai mari”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 11:22
7196 citiri
Carmen Avram: ”Austria s-a schimbat literalmente peste noapte. Cred că în spate au fost interese economice mai mari”
Europarlamentarul PSD Carmen Avram FOTO Facebook/ Carmen Avram

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a declarat, vineri, la Prima News, că Austria şi-a schimbat peste noapte poziţia în privinţa aderării României la spaţiul Schengen, precizând că la nivelul instituţiilor europene nu a existat destulă fermitate. Avram a mai precizat că ea crede că în spate au fost interese mai mult mari, economice.

Carmen Avram a afirmat că România a făcut mai mult pentru aderarea la spaţiul Schengen în ultimul an decât în ultimii zece ani.

“România, în principiu, a făcut în acest an mai mult decât decât s-a făcut în ultimii zece probabil pentru că a fost o campanie susţinută, a fost o campanie dusă la toate nivelurile şi aveam acest anunţ foarte entuziast, făcut recent de Comisia Europeană, care invita toate statele membre să susţină România, Bulgaria şi Croaţia, pe toate trei să adere la Schengen.

Ce au făcut partenerii noştri de coaliţie nu pot să vă spun foarte clar, dar pot să vă spun ce au făcut colegii mei şi cu mine, din PSD, care au dus această campanie susţinută şi care până în ultima secundă literalmente au vorbit cu partenerii noştri din grupul socialist, cu toate guvernele socialiste din Europa, asigurându-se că toate ne susţin. Singurii care nu ne-au susţinut, după cum ştim deja, din păcate, au fost guvernanţii din Austria, care au un guvern de dreapta, care sunt în familia popularilor europeni şi care, dintr-un motiv care rămâne deocamdată în ceaţă nu au reuşit să ne înţeleagă şi nu au vrut să ne dea votul”, a declarat Carmen Avram.

Ea a fost întrebată dacă se negociază ceva neoficial între România şi Austria şi de unde atâtea răsturnări de situaţie şi cu o reacţie puternică în cadrul JAI a Germaniei în favoarea României.

“Am citit şi în presa europeană o reacţie de surprindere la toată lumea pentru că Austria s-a schimbat literalmente peste noapte, dintr-o susţinere fără rezerve, la un moment dat, în urmă cu câteva săptămâni, şi-a schimbat diametral opus opinia şi a trecut în tabăra opozanţilor, care la un moment dat rămăsese cu un singur opozant şi anume Austria. Ce s-a întâmplat aici, în opinia mea, este faptul că la nivelul instituţiilor europene nu a fost destulă fermitate, că acolo, în Austria, pe lângă problemele pe care le are guvernul şi care a avut 14 remanieri în ultimii doi ani în guvernamentali şi care au promis populaţiei austriece că acel guvern va fi foarte stabil, probabil, cancelarul a vrut să se ţină de promisiune şi să asigure stabilitatea acestui guvern, dar cred că în spate şi nu e numai opinia mea, au fost interese mai mari, mult mai mari, economice, care nu este exclus să fi pus Austria pe picior de rivalitate cu Germania.

Situaţia este foarte, foarte complicată, mai ales la nivelul Uniunii Europene, unde există nişte disensiuni şi s-au creat nişte fracturi nu numai din motive comerciale, dar şi din motive ale migraţiei, pentru că într-adevăr există o problemă a imigraţiei şi Uniunea Europeană nu reuşeşte să rezolve această problemă astfel încât să nu mai fie o presiune atât de mare pe ţările membre”, a afirmat europarlamentarul Carmen Avram.

Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Reconfirmată la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, Elena Lasconi este favorită pentru preluarea președinției USR și ar putea fi și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale....
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile locale și europarlamentare 2024 au fost marcate de mai multe acuzații și situații controversate, de la fraudă electorală până la erori ale proceselor verbale, președinți de...
#Carmen Avram europarlamentar PSD, #Romania spatiu Schengen, #austria vot negativ , #stiri Carmen Avram
  1. Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
  2. Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
  3. Legea cetățeniei, modificată. Soțul/soția poate deveni la cerere cetățean român după 10 ani de căsătorie în străinătate
  4. Rezultatele finale la alegerile europarlamentare. Pe cine trimit românii în Parlamentul European
  5. Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
  6. Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"
  7. Congres PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale. Când va fi făcut marele anunț SURSE
  8. 1 milion de locuinte la prețuri de 35.000 de euro, în orașe mari. Promisiunea fantezistă a liderului AUR pentru românii care vor să se întoarcă în țară
  9. ”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament
  10. Lovitură pentru românii care se angajează cu diplome false: ”Pentru minciună şi furt trebuie să existe consecinţe”