Carmen Dan are o strategie de salvare dupa represiunea din 10 august. Va reusi?

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 09:15
12556 citiri
Carmen Dan are o strategie de salvare dupa represiunea din 10 august. Va reusi?

Ministrul de Interne vorbeste cu pasiune despre institutia pe care o conduce. Dar e una bolnavicioasa precum cea a unei mame ce-si protejeaza fiul rasfatat care a spart din nou o fereastra la scoala.

"Dragi studenti, dumneavoastra mai mult decat multi colegi ai vostri, imbracati aceasta uniforma intr-un moment cand Ministerul de Interne este tinta unor atacuri repetate care pot genera diminuarea increderii populatiei in aceasta institutie fundamentala a statului. De ce? Sau cine are de castigat de pe urma unei asemenea abordari? Acestea sunt intrebari care nu merita sa primeasca raspuns in acest cadru in care ne aflam astazi", a spus ministrul Carmen Dan la festivitatea de absolvire a studentilor de la Academia de Politie, desi o mare parte a opiniei publice din Romania asteapta cu nerabdare de mai bine de o luna si jumatate un raspuns la aceasta intrebare pe care doamna ministru e cel mai in masura sa-l dea.

Dar domnia sa nu aminteste in discursul festiv de 10 august, momentul in care o institutie publica "a gazat" femei si copii, participanti la un protest pasnic impotriva regimului PSD.

A gaza, gazare, surpriza din dictionar

"V-as ruga sa va uitati in dictionar sa vedeti ce inseamna a gaza", a spus maiorul Laurentiu Cazan, iesind din sediul Parchetului General, unde a fost pus sub acuzare in urma reprimarii de catre fortele de ordine coordonate de domnia sa a manifestatiei din 10 august.

"A gaza", conform dictionarului explicativ, inseamna: "a lansa gaze toxice intr-o zona in timp de razboi pentru a distruge in masa" sau "a expune o persoana sau un grup de persoane actiunii gazelor toxice intr-o incapere inchisa pentru a le ucide".

Ceea ce au facut jandarmii sub conducerea maiorului Laurentiu Cazan in data de 10 august se apropie fara nicio problema de definitiile din DEX.

Nici pana la aceasta ora, Carmen Dan, ministrul de Interne sau sefii Jandarmeriei n-au explicat opiniei publice de ce jandarmii au avut asupra lor munitie de razboi?

De ce au bombardat cu grenade cu gaze lacrimogene mii de manifestanti pasnici aflati in zona Muzeului Antipa, pe Bulevardul Kiseleff si pe Bulevardul Aviatorilor?

Prezenta munitiei inseamna ca reprezentantii Jandarmeriei au considerat Piata Victoriei drept zona de razboi, cel putin asa s-au comportat, iar spatiul a fost inchis deliberat de fortele de ordine.

Nici ministrul de Interne si nici sefii Jandarmeriei nu au explicat opiniei publice de ce au atacat cu gaze lacrimogene copii, femei si oameni in varsta.

"Am mers in mars cu mai multa lume care era revoltata si, pur si simplu, sufocata de atatea gaze", a povestit pentru Ziare.com marele pianist Dan Grigore. "Am tusit patru zile, sotia mea mai mult. Mai multi prieteni din strainatate m-au chemat sa ma duc in Israel, in Franta sau in Germania, sa ma consulte un medic, dar am refuzat. Am 75 de ani. Unde sa ma mai duc?", a declarat maestrul Dan Grigore pentru Ziare.com.

In opinia mea, e dreptul celor atacati, celor care au suferit consecintele interventiei brutale ale fortelor de ordine sa califice acest atac drept "gazare", mai ales, atata vreme cat niciunul dintre conducatorii acestei institutii nu are nici cea mai mica intentie de a face lumina in aceasta sordida actiune de stat politienesc. Iar gravitatea "gazarii" va fi stabilita de o instanta de judecata.

Liviu Dragnea si-a dorit o armata, Carmen Dan i-a oferit Jandarmeria

Carmen Dan e sustinuta in aceasta pozitie de Liviu Dragnea, presedintele PSD, pentru a-i oferi acestuia din urma controlul asupra Ministerului de Interne.

In linia lui Ion Iliescu, care a avut nevoie de armata minerilor pentru a supravietui la putere in anii '90, la fel si Liviu Dragnea foloseste Jandarmeria si Ministerul de Interne pentru a-si impune vointa si pentru a controla opozitia, dar si propriul partid.

"Am informatii certe ca ma spioneaza, imi urmareste activitatea, urmareste chiar cladirea Primariei. Sunt oameni care au fost la mine in aceste zile si care ulterior au fost sunati direct de dumnealui sau de catre colegi foarte apropiati ai dumnealui ca sa fie intrebati de ce au fost la mine", a declarat Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, acuzandu-l pe Liviu Dragnea ca foloseste reprezentanti ai serviciului de informatii al Ministerului de Interne (DGIPI) pentru a o spiona.

In PSD, nu exista democratie, in ciuda declaratiilor unor reprezentanti ai acestui partid. Carmen Dan va face tot ce-i sta in putere pentru a bloca ancheta procurilor in Dosarul "10 August".

Pasii care ar trebui sa blocheze aflarea adevarului despre repremarea manifestatiei din 10 august

Pentru a reusi acest lucru, actiunile ei au la baza o strategie care combina mimarea deschiderii catre opinia publica, atacuri la adresa procurorilor, a presedintelui Romaniei, ascunzandu-se in spatele unui zid de aparare creat de reprezentantii PSD si mass-media aservita.

1. Carmen Dan, din cand in cand, se prezinta la comisiile parlamentare pentru a arata ca nu are nimic de ascuns. In cele doua aparitii la Comisiile de aparare ale Parlamentului, domnia sa n-a spus nimic si n-a raspuns, de fapt, la nicio intrebare.

Reprezentantii PSD, majoritari in cele doua comisii, cea din Camera Deputatilor si cea din Senat, au blocat orice incercare a Opozitiei de a afla de ce fortele de ordine au atacat manifestantii in data de 10 august.

2. In fiecare discurs, in fiecare interventie publica, ministrul de Interne Carmen Dan il ataca pe procurorul general al Romaniei Augustin Lazar pentru faptul ca a avut curajul sa deschida o ancheta asupra fortelor de ordine si sa-i puna sub acuzare pe sefii Jandarmeriei. Aceasta actiune are rolul de a compromite cercetarile penale si de a pune presiune pe procurori.

3. In multe interventii publice, Carmen Dan il ataca pe presedintele Romaniei Klaus Iohannis. Face acest lucru pentru a sustine declaratiile sefului sau politic Liviu Dragnea cum ca in spatele violentelor din Piata Victoriei s-ar fi aflat presedintele care "vrea sa de o lovitura de stat". Punerea sub acuzare a sefului statului a reprezentat obiectivul lui Liviu Dragnea pentru a scapa din incercuirea provocata de cea de a doua condamnare penala.

Un atac asupra Guvernului din partea huliganilor infiltrati in Piata a fost exact de ce era nevoie pentru a putea justifica interventia in forta si, apoi, pentru a avea un motiv consistent sa-l acuze pe Iohannis ca a urmarit daramarea Guvernului prin forta.

Suspendarea presedintelui Romaniei reprezenta solutia prin care Liviu Dragnea a incercat sa scape de problemele cu Justitia.

4. Un alt element al strategiei aplicate de catre ministrul Carmen Dan este cel de a apara Jandarmeria si pe sefii acesteia de cate ori are ocazia. Face acest lucru ca nu cumva unii dintre cei pusi sub acuzare sa se destainuie procurorilor.

Unde au disparut celebri purtatori de cuvant ai Jandarmeriei, domnii Marius Militaru si Georgian Enache, cei care-si instigau public colegii impotriva manifestantilor, anuntand in data de 10 august, pe toate posturile de televiziune, ca "jandarmii sunt atacati cu fecale si pungi pline cu urina"?

Au fost retrasi discret pentru ca s-au compromis in asemenea hal incat au devenit o povara pentru institutie.

5. Cea mai importanta actiune institutionala girata de ministrul de Interne Carmen Dan este aceea de a bloca ancheta asupra evenimentelor din data de 10 august prin secretizarea tuturor documentelor si imaginilor, din Piata Victoriei. Aceasta operatiune de incetinire a anchetei prin blocarea procurorilor de a folosi informatiile care au ajuns la ei pe cale legala reprezinta cea mai buna dovada ca 10 august a reprezentat o incercare a PSD de a anihila orice forma de opozitie din Romania.

Ministrul de Interne Carmen Dan se afla intr-o situatie dificila pentru ca nu are niciun control asupra anchetei, iar posibilitatea de a fi pusa sub acuzare de catre procurori are mari sanse sa se concretizeze.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Carmen Dan protest diaspora, #Carmen Dan jandarmi 10 august, #Carmen Dan secretizare documente miting , #ministru de Interne