Carmen Dan, atac fara precedent la Klaus Iohannis: Atat poate... din frustrare, din disperare, din ambitie bolnavicioasa

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 15:20
12073 citiri
Carmen Dan, atac fara precedent la Klaus Iohannis: Atat poate... din frustrare, din disperare, din ambitie bolnavicioasa

Ministrul de Interne sustine ca presedintele Klaus Iohannis ar bloca orice initiativa PSD, in scopul de a obtine al doilea mandat. Intr-o postare pe Facebook, Carmen Dan aduce acuzatii dure sefului statului.

"Ati terminat cu Jandarmeria Romana si acum va ocupati de Politie?", se intreaba retoric Carmen Dan.

Reactia ministrului vine dupa ce Klaus Iohannis a trimis, luni, Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice.

Astfel, presedintele contesta, printre alte prevederi, si pe aceea prin care politistii pot folosi dispozitive cu electrosocuri. De asemenea, Iohannis apreciaza ca sunt neclar formulate situatiile in care politistul are dreptul sa conduca o persoana la sectie.

"Atat poate... din frustrare, din disperare, din ambitie bolnavicioasa. Indiferent ce il "mana in lupta" pe presedintele tarii, efectele blocarii constante a oricarui demers, fara niciun temei legal, se rasfrang asupra romanilor!", scrie Carmen Dan in replica la decizia presedintelui.

Ironii la adresa sefului statului

"Domnule presedinte Klaus Werner Iohannis, intelegem cu totii ca ati face orice pentru a obtine al doilea mandat. Dar acest "orice" trebuie sa aiba anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simt si care sunt respectate, in general, de majoritatea actorilor politici.

Noi, muritorii de rand, asteptam de la Domnia Voastra ca macar acum, in ultimul ceas, sa va recalibrati abordarea si sa va sustineti campania electorala in parametrii normalitatii, fara a distruge totul in jur, doar de dragul propriei preamariri", adauga Carmen Dan, in postarea pe Facebook.

Potrivit acesteia, Legea privind autoritatea politistului a fost in dezbatere publica mai mult de un an si jumatate, fiind probabil cel mai larg dezbatut act normativ din ultimii ani. La aceasta lege si-ar fi adus contributia organizatii profesionale, ONG-uri si societatea civila.

"Va invit, domnule presedinte, sa faceti un efort de memorie si sa va amintiti ca votul final a fost unul elocvent. Din 192 de parlamentari prezenti, 190 au votat PENTRU, iar parlamentarii din PNL sau USR, adica parlamentarii dumneavoastra, nu au contestat constitutionalitatea acestei legi", arata Carmen Dan.

"Ati terminat cu Jandarmeria Romana"

Carmen Dan pune mai multe intrebari retorice si face trimitere la cazul Jandarmeriei, ai carei sefi sunt implicati in ancheta privind protestul diasporei din 10 august.

"Ati terminat cu Jandarmeria Romana si acum va ocupati de Politie? Ce inseamna, domnule presedinte, Jandarmeria pentru dumneavoastra? Oare jandarmii romani sunt doar cei pe care ii acuzati fara probe sau cei care va pazesc pe frig si viscol resedintele si pe care ii remarcati doar pentru ca poarta uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau politistii romani inseamna doar deschizatorii de drumuri intr-o deplasare "urgenta" catre partiile de schi?!", conchide Carmen Dan.

I.S.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....