Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 11:53
5090 citiri
Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a insistat, vineri, asupra faptului ca a raspuns in timp util solicitarilor Parchetului General, in legatura cu ancheta protestului din 10 august, precizand ca instanta este cea care decide desecretizarea unor documente.

"Procurorul general tot cere. Nu e nicio problema. Poate sa ceara. Noi o sa raspundem de fiecare data. N-am avut nicio solicitare care sa intampine greutati din partea ministerului. Am facut toate demersurile, astfel incat sa nu ne acuze nimeni ca prejudiciem ancheta.

Cat despre declasificare, e de ajuns sa ne uitam in Codul Penal. Avem un articol care spune clar ca instanta e cea care decide declasificarea de urgenta, atunci cand considera ca informatiile clasificate sunt utile", a spus Carmen Dan.

Aceasta a adaugat ca documentele nu sunt declasificate de ministru. "Nu ministrul dispune declasificarea, iar cererea de declasificare e in analiza unei comisii din cadrul ministerului si bineinteles ca, daca acea comisie va dispune in sensul declasificarii partiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse in dosar, vom proceda in consecinta", a punctat ea.

Ministrul a mentionat ca MAI a pus totul la dispozitie.

"Tot ce am avut noi la dispozitie la nivel de analiza sau la nivel de informatii am pus la dispozitia parchetelor, iar Jandarmeria in actiunea pe care a depus-o la DIICOT a depus tot ce presupune inscris, tot ce presupune analiza, tot ce presupune informatie, in asa fel incat procurorii sa aiba cadrul si sa faca verificarile necesare", a continuat Carmen Dan.

Intrebat daca ii este frica de o eventuala punere sub acuzare, ministrul a spus ca nu, pentru ca nu a gresit.

"Nu. Unui om care nu a gresit cu nimic nu are cu ce sa ii fie teama", a raspuns ea.

Parchetul General a transmis in aceasta saptamana ca declasificarea anumitor documente din dosarul 10 august este necesara in vederea asigurarii caracterului echitabil al urmaririi penale, precum si pentru respectarea dreptului la aparare al partilor si subiectilor procesuli principali.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Comentarii
hello
rank 5
Nu, carmencitta nu a gresit nimic, doar se balaceste in cocina
MacGigi
rank 5
Prima acuzatie impotriva cucoanei de la militia interioara va fi