Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 11:53
5238 citiri
Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente
Foto: Facebook/Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a insistat, vineri, asupra faptului ca a raspuns in timp util solicitarilor Parchetului General, in legatura cu ancheta protestului din 10 august, precizand ca instanta este cea care decide desecretizarea unor documente.

"Procurorul general tot cere. Nu e nicio problema. Poate sa ceara. Noi o sa raspundem de fiecare data. N-am avut nicio solicitare care sa intampine greutati din partea ministerului. Am facut toate demersurile, astfel incat sa nu ne acuze nimeni ca prejudiciem ancheta.

Cat despre declasificare, e de ajuns sa ne uitam in Codul Penal. Avem un articol care spune clar ca instanta e cea care decide declasificarea de urgenta, atunci cand considera ca informatiile clasificate sunt utile", a spus Carmen Dan.

Aceasta a adaugat ca documentele nu sunt declasificate de ministru. "Nu ministrul dispune declasificarea, iar cererea de declasificare e in analiza unei comisii din cadrul ministerului si bineinteles ca, daca acea comisie va dispune in sensul declasificarii partiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse in dosar, vom proceda in consecinta", a punctat ea.

Ministrul a mentionat ca MAI a pus totul la dispozitie.

"Tot ce am avut noi la dispozitie la nivel de analiza sau la nivel de informatii am pus la dispozitia parchetelor, iar Jandarmeria in actiunea pe care a depus-o la DIICOT a depus tot ce presupune inscris, tot ce presupune analiza, tot ce presupune informatie, in asa fel incat procurorii sa aiba cadrul si sa faca verificarile necesare", a continuat Carmen Dan.

Intrebat daca ii este frica de o eventuala punere sub acuzare, ministrul a spus ca nu, pentru ca nu a gresit.

"Nu. Unui om care nu a gresit cu nimic nu are cu ce sa ii fie teama", a raspuns ea.

Parchetul General a transmis in aceasta saptamana ca declasificarea anumitor documente din dosarul 10 august este necesara in vederea asigurarii caracterului echitabil al urmaririi penale, precum si pentru respectarea dreptului la aparare al partilor si subiectilor procesuli principali.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Nu, carmencitta nu a gresit nimic, doar se balaceste in cocina
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Prima acuzatie impotriva cucoanei de la militia interioara va fi