Carmen Dan l-a luat consilier pe fostul sef al Politiei Rutiere acuzat de DNA, dar achitat de instanta

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 16:28
9170 citiri
Carmen Dan l-a luat consilier pe fostul sef al Politiei Rutiere acuzat de DNA, dar achitat de instanta
Foto: site Ministerul de Interne (Arhiva)

Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita este incepand de vineri noul consilier al ministrului de Interne Carmen Dan.

Colonelul in rezerva Lucian Dinita a condus Directia Politie Rutiera in perioada 2009-2014, iar in 2016 s-a pensionat, ca urmare a acuzatiilor de luare de mita formulate de DNA la adresa lui. In luna februarie a acestui an el a fost achitat definitiv de instanta.

"In aceste conditii, valorificarea experientei sale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne reprezinta un castig pentru institutie si inclusiv un act de reparatie fata de cariera sa profesionala. Activitatea noului consilier va viza domeniul ordinii publice", se arata intr-un comunicat de presa.

Acuzatiile DNA

Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita a fost trimis in judecata de DNA in mai 2015. Procurorii DNA aratau ca, la data de 22 septembrie 2011, urmare a savarsirii unei contraventii la regimul circulatiei, fata de Gheorghe Deaconeasa s-a dispus sanctionarea, precum si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile.

Ulterior, in conditiile respingerii in mod irevocabil a plangerii contraventionale, la data de 21 martie 2012, Gheorghe Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Valcea, fiindu-i eliberata o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Din acest moment, potrivit dispozitiilor legale, a inceput sa curga termenul de 90 de zile pentru care initial s-a dispus masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce.

In aceste imprejurari, Gheorghe Deaconeasa a initiat demersuri in vederea redobandirii dreptului de a conduce autovehicule si, implicit, a permisului de conducere, intr-un termen mai scurt decat termenul de 90 de zile.

Rolul lui Maricel Ilie

Astfel, prin intermediul si cu sprijinul lui Maricel Ilie, omul de afaceri a luat legatura si s-a intalnit la sediul Directiei Politiei Rutiere din Bucuresti cu Lucian Dinita.

DNA arata ca, in urma intalnirii si a discutiilor purtate intre cei trei, atat la acel moment, cat si in perioada urmatoare, au fost initiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmarit, respectiv redobandirea dreptului de a conduce autovehicule mai inainte de perioada de 90 de zile stabilita ca masura complementara initial.

In acest sens, urmau sa fie valorificate dispozitiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.

Permisul, restituit

Concret, arata DNA, Lucian Dinita, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute, o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule.

Ulterior, pe 19 aprilie 2012, Deaconeasa s-a prezentat la Serviciul Rutier Valcea, unde a sustinut testul pentru verificarea cunostintelor in vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat.

In consecinta, pe 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Valcea i-a restituit lui Deaconeasa permisul de conducere. Pentru "ajutorul" acordat, Lucian Dinita ar fi primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

Citeste stenograme din acest dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lucian Dinita consilier Carmen Dan , #ministru de Interne
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Deci, ca sa parafrazez cotroceniul, nu este penal !
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5