Carmen Dan: Nu sunt ministrul chestorilor si generalilor. Consilierii mei au renuntat la indemnizatie

Marti, 08 August 2017, ora 21:59
8439 citiri
Carmen Dan: Nu sunt ministrul chestorilor si generalilor. Consilierii mei au renuntat la indemnizatie
Foto: Facebook/ Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, in contextul dezbaterilor privind ordonanta care vizeaza modificarea modului de calcul al pensiilor speciale, ca mesajul si atentia ei se indreapta catre "cei multi din minister".

"Nu sunt ministrul chestorilor si generalilor. Sunt ministrul celor multi, sunt ministrul romanilor. (...) Nu am avut o grija pentru generalii si chestorii care, avand informatii, ar fi optat pentru a iesi din sistem. Mesajul meu s-a adresat celor multi", a sustinut Carmen Dan, intr-o emisiune la Romania TV.

De asemenea, aceasta a precizat ca cei cinci consilieri ai sai au anuntat ca renunta la indemnizatia pe care o primesc pentru ca lucreaza la cabinetul de demnitar.

Carmen Dan a spus ca ei au luat aceasta decizie pentru ca "situatia lor a fost intens mediatizata si imaginea Ministerului Afacerilor Interne este afectata".

"Astazi, cei cinci consilieri mi-au spus ca situatia lor e mediatizata si imaginea MAI e afectata si au decis sa iasa din aceasta situatie si au ales sa renunte la indemnizatie. S-au oferit sa ramana langa mine. Oamenii si-au depus cererile de incetare", a afirmat ministrul.

Cum explica revenirea chestorului Ciocoiu in minister, dupa pensionare

Carmen Dan a explicat si ca pensionarea chestorului Cornel Ciocoiu a avut loc pe vremea premierului Sorin Grindeanu, care a dispus demiterea mai multor secretari de stat, iar revenirea acestuia in MAI a fost la solicitarea sa pentru ca era "un bun profesionist".

"Situatia secretarului de stat ar trebui tratata separat pentru ca intra in categoria demnitarilor si este numit. (...) Fac precizarea si evoc contextul in care a fost in pozitia de secretar de stat si a revenit in aceasta functie. Eu l-am propus in aceasta functie pe un singur considerent, ca este un bun profesionist.

L-am gasit in MAI, el lucrand in sectorul de ordine publica venind de la Politia Capitalei si cand eu mi-am preluat mandatul de ministru el era directorul general al directiei management operational. L-am cunoscut in minister, a fost alaturi de mine la inceputul mandatului meu. (...) Am vrut sa lucrez cu el in echipa pentru a duce la bun sfarsit un proiect comun. A fost numit secretar de stat in perioada premierului Grindeanu cand nu se mai dadea dus de la Palatul Victoria si, stiti, ca a luat o decizie prin care a demis mai multi secretari de stat.

(...) A fost demis in acea perioada si secretarul de stat Cornel Ciocoiu, urmare acelei demisii, avand in vedere cadrul unui articol care a modificat statutul politistului si-a depus raportul de pensionare si a ales sa plece din sistem. Nu avea nimeni cum sa prevada ca lucrurile vor lua o alta intorsatura, ca eu voi prelua mai departe mandatul de ministru, dar odata creata aceasta conjunctura, avand in vedere ca incepusem sa implementam un proiect comun, i-am facut propunerea sa se intoarca in echipa", a declarat Dan.

Ministrul a precizat ca nu a fost interesata de ce pensie primea chestorul si nici de indemnizatia de stat, singurul criteriu important pentru ea fiind cel "profesional". Carmen Dan a aratat ca odata aparut un nou cadru legislativ, chestorul Cornel Ciocoiu va lua o decizie.

Potrivit unor informatii aparute in presa, chestorul Ciocoiu a fost pensionat la 45 ani cu o pensie de 13 mii de lei pe luna si ar fi fost reangajat pe postul de secretar de stat cu 8 mii de lei pe luna.

Iata mai multe despre controversele din jurul consilierilor pensionari ai ministrului Carmen Dan:

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Carmen Dan ministru chestori generali, #Carmen Dan consilieri, #Carmen Dan Ciocoiu, #Carmen Dan pensionari minister , #ministru de Interne