Ziare.com

Carmen Dan promite ca vom putea depune online cereri pentru CI, pasaport si permis auto

Joi, 11 Iulie 2019, ora 16:42

   

Carmen Dan promite ca vom putea depune online cereri pentru CI, pasaport si permis auto
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat joi ca, la nivelul MAI, va fi creat, printr-un proiect european, un centru de furnizare de servicii electronice cu scopul debirocratizarii activitatii si pentru simplificarea accesului cetatenilor, care vor putea depune online cereri inclusiv pentru obtinerea cartii de identitate, a pasaportului sau a carnetului de sofer.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui eveniment, unde ministrul Fondurilor Europene, Roxana Manzatu, ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, si presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Adrian Vlad Chiotan, au semnat contractele de finantare pentru proiectele: "Hub de servicii (centrul de furnizare servicii electronice) la nivelul MAI", "Sistem informatic integrat de emitere si gestiune a pasaportului electronic, pasaportului diplomatic si de serviciu si a titlurilor de calatorie in oficiile posturilor consulare" si "Sistem national de management privind dizabilitatea".

"Acest proiect, prin care realizam un hub de servicii la nivelul MAI, inseamna de fapt realizarea unui centru de furnizare de servicii electronice. Obiectivul asumat de noi este acela de a asigura siguranta cetateanului. (...) Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de catre MAI si completeaza demersurile in sensul debirocratizarii activitatii noastre, demersuri care au fost incepute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civila, proiect care se afla deja in implementare.

Urmarim prin acest proiect sa reducem timpii de solutionare a cererilor cetatenilor si sa imbunatatim comunicarea dintre MAI si cetateni, acestea fiind aspecte pe care le consideram absolut necesare pentru evolutia institutiilor noastre si pentru modernizarea statului roman", a declarat Carmen Dan, la ceremonia de semnare a proiectului.

Ministrul de Interne a explicat ca, pentru cetatenii romani, implementarea proiectului, in valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, intre acestea fiind obtinerea cazierului judiciar sau a istoricului sanctiunilor rutiere.

"Mai exact, numarul punctelor de penalizare se vor (sic!) putea obtine online imediat, fara a fi nevoie de un drum pana la politie. Tot online se pot depune documentele necesare inscrierii la scolile MAI sau la Academia de Politie.

Documentele pentru obtinerea anumitor avize de la MAI pentru documentatiile de urbanism si amenajarea teritoriului, precum si pentru autorizarea unor constructii, vor putea fi transmise in format electronic.

De asemenea, in ceea ce priveste obtinerea cartii de identitate, a pasaportului, a permisului de conducere sau pentru inmatricularea autovehiculului, cetatenii vor putea depune online cererea si documentele necesare.

Tot online vor putea sa plateasca taxele aferente si sa descarce diferite formulare. In plus, pentru ca vorbim de o platforma informatica, vom crea posibilitatea verificarii online a stadiului diferitelor cereri depuse de cetateni pentru institutie.

Asta inseamna ca vom reusi sa obtinem o reducere a costurilor generate de consumabile sau de prestarea unor activitati fizice de manipulare, inregistrare, transport si arhivare a documentelor.

Trebuie mentionat ca proiectul pe care il lansam astazi are o valoare de 90 de milioane de lei, este finantat in proportie de 80% din fonduri europene nerambursabile, iar restul reprezinta contributie de la bugetul de stat", a precizat Carmen Dan.

Potrivit ministrului de Interne, romanilor le va fi mai usor sa interactioneze cu autoritatile statului, iar acest proiect trebuie sa reprezinte un exemplu pentru alte structuri ale administratiei centrale sau locale.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6541 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...Carmen Dan, ministrul microfon...

...promite sa caute toate microfoanele din toate prizele din sediul psd :)))

 
 

.

Are ochii de sticla fără nici o sclipire de ingăduință, ca toți mili ei de la circulație, cirora trebue să le zambești frumos cand te amendează, ca să nu te " legitimeze " cat de bine știu ei, sau să nu te care la sectie, de unde nici etilotestul curat nu te mai scoate.!

 

Dom'le, pe la noi, la pesedeu, umblă o vorbă inteleaptă

A promite, e un lucru nobil; a te tine de promisiune, e o tampenie ...
La anu' ni se va spune că din cauza lu' Soros, a lu' Kovesi, a lu* Johannis si a agenturilor străine - care tot umblă să dee lovituri de stat si să deatabilizeze tara - nu s-a putut face decat studiu' de fezabilitate. Care a costat fics 90 de meleoane ...

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor