Carmen Dan a pus Schengenul pe agenda JAI: Nu e de interes doar pentru Romania

Joi, 07 Februarie 2019, ora 09:32
2008 citiri
Carmen Dan a pus Schengenul pe agenda JAI: Nu e de interes doar pentru Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi ca Schengen este o tema importanta pe agenda reuniunii informale a ministrilor justitiei si afacerilor interne.

"Referitor la Schengen. Am inclus pe agenda noastra aceasta tema importanta nu doar pentru ca este o tema de interes pentru Romania si Bulgaria, ci si pentru ca ea se refera si la alte aspecte importante, cum ar fi mentinerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp.

Este adevarat, in Europa au avut loc o serie de evenimente si ma refer la numeroase atacuri teroriste care au pus in pericol siguranta cetatenilor din unele state membre si tocmai de aceea trebuie sa identificam un echilibru intre mentinerea securitatii si sigurantei acestor cetateni din statele expuse riscului terorist si presiunii migratorii si valoarea fundamentala care este reprezentata de catre spatiul european de libera circulatie", a afirmat ministrul de Interne inaintea reuniunii care are loc la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste migratia, ea a subliniat ca trebuie accelerat procesul de finalizare a procedurilor privind aranjamentele temporare.

"Imi doresc tare mult ca reuniunea de astazi sa aduca un plus de calitate asupra unor solutii pe care dorim sa le implementam in perioada urmatoare. Presedintia lucreaza deja dosare importante care privesc gestionarea migratiei si securitatea frontierelor. Sunt cateva zile de cand ne-am confruntat cu o a doua situatie privind vasele cu migranti din Marea Mediterana si cred ca este absolut necesar sa acceleram procesul de finalizare a procedurilor privind aranjamentele temporare.

Aranjamentele temporare reprezinta o solutie de raspuns in astfel de situatii punctuale de criza, solutie care se bazeaza pe solidaritate si voluntariat. Romania a exprimat in nenumarate randuri convingerea ca aceste doua principii trebuie sa caracterizeze raspunsul Uniunii Europene si tocmai de aceea am inteles sa contribuim la efortul comun al altor state", a afirmat Carmen Dan.

Reuniunea informala a ministrilor justitiei si afacerilor interne are loc joi si vineri la Palatul Parlamentului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Carmen Dan reuniune JAI , #ministru de Interne