Carmen Dan se lanseaza in acuzatii la adresa lui Iohannis, dupa ce presedintele a amanat promovarea "fantomei albe"

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 14:45
8531 citiri
Carmen Dan se lanseaza in acuzatii la adresa lui Iohannis, dupa ce presedintele a amanat promovarea "fantomei albe"
Foto: Facebook/Carmen Dan

Propunerea de avansare in grad a colonelului Catalin Paraschiv a urmat toti pasii de legalitate, sustine ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care adauga ca ea respecta prezumtia de nevinovatie, in timp ce Administratia Prezidentiala o foloseste doar cand ii convine.

"Propunerea de avansare in grad a colonelului Paraschiv a urmat toti pasii de legalitate si cred ca am precizat ca in mai, in CSAT, s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. Ulterior, decizia de avansare in grad apartine presedintelui, dar pot sa va asigur ca, in egala masura, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul, care a facut aceasta propunere, stie si cunoaste si respecta prezumtia de nevinovatie.

Daca la nivelul Administratiei Prezidentiale o folosim doar cand ne convine sau ne referim la ea doar cand ne este profitabil, este altceva", a spus Carmen Dan la sediul Arhivelor Nationale.

Intrebata de jurnalisti despre momentul cand va fi desecretizat raportul despre evenimentele din 10 august, Carmen Dan a aratat ca sunt asteptate rezultatele acestei evaluari, iar procesul urmeaza sa fie finalizat.

"Este rezultatul unei comisii care face aceasta evaluare. De altfel, s-a transmis catre Parchetul General un raspuns vizavi de anumite documente pentru care acea comisie a decis declasificare. Urmeaza sa se finalizeze acest proces.

Noi ne uitam cu atentie si astept rezultatul acestei evaluari, dar colegii mei care lucreaza in aceasta comisie se uita cu atentie asupra tuturor textelor de lege care permit declasificarea", a mai spus Carmen Dan.

Pe 22 octombrie, colonelul Catalin Paraschiv, care a coordonat interventia Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei la protestul din 10 august, a fost propus pentru acordarea gradului de general de brigada cu o stea, a anuntat, atunci, Ministerul Afacerilor Interne.

"Pe data de 10 mai, CSAT a aprobat participarea ofiterului la examenul pentru trecerea in corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a sustinut si promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigada cu o stea in cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovarii acestui examen, a fost inaintata catre Administratia Prezidentiala propunerea de a acorda ofiterului gradul militar de general de brigada cu o stea", se arata intr-o informare a MAI.

Presedintele Klaus Iohannis a amanat, insa, decizia cu privire la inaintarea in grad a colonelului Paraschiv, pana dupa ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei din 10 august, se arata intr-un raspuns trimis de Administratia Prezidentiala la solicitarea Ziare.com.

Colonelul Catalin Paraschiv a fost audiat pe 13 septembrie, aproximativ doua ore, de procurorii militari in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Carmen Dan colonel Paraschiv, #colonel Paraschiv fantoma alba , #ministru de Interne