Ziare.com

Carmen Dan si "fantoma alba" au mai bifat o audiere in Parlament: Multe non-raspunsuri si replici agresive. Ciorbea analizeaza legislatia

de Camelia Badea
Marti, 18 Septembrie 2018, ora 14:10

   

Carmen Dan si "fantoma alba" au mai bifat o audiere in Parlament: Multe non-raspunsuri si replici agresive. Ciorbea analizeaza legislatia
Ministrul de Interne, Carmen Dan, si colonelul Catalin Paraschiv, comandantul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, cunoscut drept "fantoma alba de la mitingul din 10 august", s-au prezentat, marti, pentru audieri in comisia parlamentara pentru Drepturile Omului, refuzand sa raspunda la majoritatea intrebarilor pe motiv ca exista anchete penale in desfasurare.

La sedinta comisiei au mai fost invitati Victor Ciorbea (Avocatul Poporului) si directorul Institutului Roman pentru Drepturile Omului, Adrian Bulgaru, subiectul audierilor fiind posibilele incalcari ale drepturilor omului la manifestatia din 10 august.

Sedinta comisiei a fost transmisa pe diverse pagini de Facebook, nu si pe site-ul Camerei Deputatilor, desi exista aceasta posibilitate, fiind transmise chiar astazi in direct sedintele altor comisii.

Dupa o ora de intrebari, raspunsuri si schimburi de replici sau insinuari acuzatoare, sedinta comisiei s-a incheiat fara vreo dezvaluire sau concluzie importanta. Singurul care a luat o decizie a fost Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, care a refuzat vehement sa se pronunte cu privire la violentele din 10 august, dar a anuntat ca s-a autosesizat si va intocmi un raport cu privire la legislatia din domeniu, comparativ cu cea din alte tari si cu jurisprudenta CEDO.

Imaginile de la proteste au rulat pe ecran

Presedintele comisiei, Iusein Ibram (Minoritati), i-a invitat, rand pe rand, pe membrii comisiei sa adreseze intrebari.

Adriana Saftoiu (PNL) le-a cerut ministrului si colonelului chemati la audieri sa vizioneze cateva imagini cu violentele din 10 august si sa spuna in ce masura considera ei ca s-au incalcat drepturi ale cetatenilor.

Colonelul Paraschiv a refuzat sa raspunda, spunandu-i presedintelui de sedinta ca intrebarea ar trebui adresata "comandantului actiunii", nu lui.

De asemenea, Carmen Dan a tinut sa sublinieze ca rolul Brigazii Speciale a fost acela al "unei forte de interventie in rezerva" si a explicat ca nu poate raspunde la intrebare ca sa nu "interfereze cu ancheta de la Parchet".

Cum s-a enervat "fantoma alba", dar Carmen Dan a ramas rece

Pentru ca Adriana Saftoiu a insistat cu imaginile, cerand opinia personala a celor doi invitati si dand ca exemplu un "baiat care nu facea nimic, doar filma" si care a fost agresat de jandarmi, colonelul Paraschiv a intervenit brutal, reamintind ca el a fost deja audiat la Parchet, iar Codul Penal prevede o pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care "dezvaluie fara drept mijloace de proba".

"M-ati invitat in calitate de comandant: imi asum toate faptele mele de comandant al Brigazii Speciale, va asigur ca imi asum toate faptele subordonatilor mei, membri in BS, dar de aici pana la a mi se pune in carca un colaj de imagini care ruleaza de o luna pe ecrane si nu ma implica pe mine ... Nu am ce sa declar", a spus el vizibil iritat.

Nici Carmen Dan, desi a fost invitata insistent, nu a dorit sa precizeze ce crede despre imaginile care rulau pe ecran si sa spuna daca au fost sau nu incalcate drepturile cetatenilor care participau in mod pasnic la protest.

"Am toata intelegerea pentru tenta emotionala pe care vreti sa o dati (...) Prezenta noastra aici este una strict institutionala. Toate aspectele vor fi deslusite si elucidate in cursul anchetei penale care e in desfasurare (...) Aceste aspecte sunt in cercetarea Parchetului", a sustinut ea.

Pentru ca Adriana Saftoiu i-a replicat revoltata ca nu i-a cerut detalii din ancheta, cum ar fi numele jandarmilor care comiteau agresiunile din imagini, ci doar sa spuna daca s-au incalcat drepturile omului, Carmen Dan a replicat imperturbabila: "O sa fie verificat, nu e competenta mea asta, tot cazul in care s-a desfasurat aceasta interventie, trebuie vazuta actiunea in ansamblul ei".

"Jandarmeria a actionat mai degraba ca sa apere Jandarmeria, nu sa apere oamenii care protejau pasnic. In zona Antipa erau oameni cu copii si nu exista nici urma de violenta, modul in care s-a actionat a insemnat incalcarea dreptului de a participa la un protest pasnic", a concluzionat Adriana Saftoiu.

Schimburile de replici au continuat.

Front comun de silentio stampa

Alin Vacaru (neafiliat, fost PSD) a intrebat-o pe Carmen Dan ce informatii a avut cu "4-5 zile inainte" de miting despre posibilele vulnerabilitati sau despre huligani.

In replica, ministrul de Interne l-a luat la intrebari pe deputat daca a citit raportul pe care ea l-a clasificat si l-a pus la dispozitia comisiilor de Aparare.

"L-ati citit? Daca ati fi citit acel raport, sunt convinsa ca n-ati mai fi pus aceasta intrebare. Rugamintea mea e sa il parcurgeti", a subliniat ea.

Chiar daca deputatul i-a reamintit ca raportul e clasificat si i-a cerut sa mai spuna o data ce a scris in el, Carmen Dan a refuzat.

O alta intrebare a venit din partea deputatului Mihaela Hunca, recent plecata din PSD.

"Este adevarat ca la protestul din 10 august au fost aduse trupe din alte localitati. Daca da, de ce?", a intrebat aceasta.

Ministrul Carmen Dan a aruncat toata responsabilitate pe umerii comandantilor din Jandarmerie.

"Este o prevedere cuprinsa in regulamentele militare, iar cel care comanda actiunea are toate libertatea sa isi ia toate masurile pentru ca misiunea pe care o are de coordonat sa se desfasoare in bune conditii. Trupele din teritoriu (nu inseamna ca s-au adus dispozitive din tara in totalitate, ci doar 30-40, poate si mai putin, la suta din total) au fost aduse, pentru ca cel care a comandat actiunea si-a luat absolut toate masurile pentru ca misiunea sa fie dusa la capat (...)

Este atributul exclusiv al conducatorului actiunii, conform regulamentelor militare, cu aprobarea sefilor ierarhici", a declarat Carmen Dan.

Mircea Titus Dobre (ex-PSD) a reamintit ca pe 10 august Carmen Dan s-a intors din concediu si a stat la Guvern pana la 3 noaptea. El a intrebat-o ce secretari de stat au insotit-o si ce a facut in acea noapte.

"Am fost colegi in Guvern, nu credeti ca au fost mai multe trupe pe 10 august fata de alte evenimente?", a mai adaugat Dobre.

Carmen Dan a refuzat sa raspunda, contraatacand.

"Ce legatura are intrebarea dvs cu competenta sau cu domeniul de activitate al comisiei? Nu identific in domeniul de activitate al comisiei - in ce masura am afectat drepturile omului stand la minister, ce relevant e ce secretari de stat au fost?", a replicat ea.

In privinta intrebarii legate de numarul mare de cadre, Carmen Dan i-a spus ironic fostului coleg de Guvern: "Daca v-ati fi uitat in trecere pe Facebook, ati fi identificat ca a fost un miting anuntat cu foarte mult timp inainte, iar numarul participantilor invitati cu insistenta era undeva la un milion.

Dar dvs neavand o pregatire de specialitate nu puteti...".

"Nici dvs nu aveti!", a venit replica.

"Eu m-am mai lovit, de un an si 8 luni... Genul acesta de evenimente au fost (sic!) gestionate aproape in fiecare saptamana", a inchis dialogul Carmen Dan.

Gabriela Podasca (exPSD) i-a cerut ministrului sa povesteasca "firul evenimentelor" si sa spuna "la ce ora si cine a dat ordinul de evacuare a pietei".

"Rugamintea mea este ca la o urmatoare sedinta a comisiei sa ii invitati, si vor avea toata disponibilitatea, pe cei care au fost implicati direct in actul de decizie al gestionarii acestor evenimente. Ministrul de Interne nu a avut absolut nicio implicare in ceea ce inseamna decizia (...) Sefii Jandarmeriei va stau la dispozitie intr-o eventuala sedinta viitoare", a raspuns Carmen Dan, invitandu-i din nou pe membrii comisiei sa citeasca raportul clasificat chiar de ea.

Marilena Meirosu (exPSD) i-a intrebat pe invitati in ce masura considera ei ca s-au respectat sau nu drepturile omului, iar pe Victor Ciorbea l-a pus sa si argumenteze.

In plus, deputatul l-a intrebat pe col. Paraschiv daca a facut un profil al "protestatarului care a declansat momentul de agresiune" si il poate prezenta public.

"Nu as putea sa va dau un raspuns daca e gata, noi avem un astfel de profil creionat, dar ar insemna sa iau atributiile comandantului Jandarmeriei (...) BS si-a facut un debriefing. Am vazut unde am fost mai slabi, ce trebuie sa imbunatatim, ce tehnici", a mai spus Paraschiv, adaugand ca raportul respectiv a fost inaintat conducerii Jandarmeriei pentru o analiza.

Ciorbea se spala pe maini

La randul sau, Victor Ciorbea a declarat ca "nu poate fi util" comisiei invocand articolul din lege conform caruia, "din clipa in care s-a sesizat din oficiu Parchetul Militar, noi nu am mai avut niciun fel de competenta, nici macar de a solutiona cele 29 de sesizari adresate in circa 10 zile".

"Nu am avut competenta nici sa ne autosesizam, nici sa facem o ancheta proprie, nici sa solutionam relatii de la alte autoritati, nimic", a sustinut Victor Ciorbea.

Totusi, Avocatul Poporului a afirmat ca, daca Guvernul si Parlamentul sunt de acord, sau chiar "noi din oficiu", se va trece la o "examinare a legislatiei in materie, de la legea de organizare si functionare a Jandarmeriei, la regulamente, la cea referitoare la adunarile publice, sa o comparam cu reglementarile la nivel european, jurisprudenta CEDO etc, sa va prezentam punctele nostre de vedere, sa le inaintam Parlamentului si Guvernului cu anumite propuneri".

"Asta putem sa face, in rest, din pacate, nu", a conchis el.

Pentru ca deputatul l-a intrebat: "Insinuati ca azi Parchetul General a preluat atributiile Avocatului Poporului?", Victor Ciorbea a raspuns iritat: "Presupun ca intelegeti pana unde merge o competenta si unde inceteaza: din clipa in care organele de urmarire penala sau instanta e sesizata, noi nu mai avem nicio competenta".

"In unele tari nu exista CSM, in altele ANI (...) Sa facem anchete si cu privire la modul in care isi indeplinesc atributiile organele de urmarire penala sau instantele, dar pentru viitor", a mai spus Ciorbea pe un ton extrem de ridicat, printre altele.

Citeste si: Zeci de mii de romani gazati fara vina in Piata Victoriei: De ce tace Avocatul Poporului? In ce cazuri inexplicabile s-a autosesizat in 2018.

Carmen Dan a preluat discutia, precizand ca, "ulterior datei de 10 august, cred ca a doua zi, la nivelul Jandarmeriei s-a declansat o ancheta interna privind verificarea eventualelor abateri de la conduita militara, dar ancheta s-a suspendat imediat ce Parchetul a inceput instrumentarea acestui dosar".

Mircea Titus Dobre a revenit cu o noua intrebare: "De ce aveau jandarmii numerele de pe casti acoperite?", iar replica ministrului Dan a fost: "Daca erati atent la discursul meu din Parlament, aveati raspunsul la aceasta intrebare".

Paraschiv a invocat o decizie CCR in apararea sa

Elvira Sarapatin (PSD) a precizat ca a existat o motiune de cenzura (sic!, motiune simpla - n.red.) si ca ministrul Dan a raspuns atunci la toate "problemele pe larg", asa ca "nu mai era cazul sa o chemam in comisie, desi ne face placere", si tot ea a cerut sa nu mai ruleze imaginile din 10 august si sa nu "se scoata din context".

Adriana Saftoiu a reactionat spunand ca imaginile sunt publice si au fost intens dezbatute pe retelele de socializare, iar colonelul Paraschiv a profitat de ocazie, invocand in apararea sa o ... decizie a Curtii Constitutionale. "Se incalca decizia CCR 428/2017", a spus el pe un ton foarte ridicat, acuzandu-i pe membrii comisiei ca transforma totul intr-o "ancheta impotriva unei persoane".

Unul dintre membrii comisiei a spus ca el insusi este unul dintre cei din imagini, o alta deputata a intrebat de ce este Paraschiv atat de agresiv, iar Adriana Saftoiu i-a spus colonelului ca este dreptul ei de deputat sa adreseze aceste intrebari si i-a indicat imaginile in care un barbat cu mainile ridicate lua "bastoane in cap" fara vina.

"Cel care a dat bastoanele nu este omul meu", s-a aparat col. Paraschiv.

Florin Manole (PSD) a incercat sa calmeze lucrurile, insistand mai mult pe ideea mentionata anterior de Victor Ciorbea, iar Avocatul Poporului i-a dat asigurari ca s-a autosesizat si va face "analizarea legilor" precizate.

In aceeasi nota a continuat si Tamara Ciofu (PSD), cerand o legislatie "care sa aduca intr-o disciplina" manifestatiile, adica "institutiile statului sa respecte dreptul de a protesta al cetatenilor, dar actiunile sa nu se mai soldeze cu asemenea interventii".

"Tocmai am mentionat ca m-am sesizat din oficiu si vom demara examinarea intregii legislatii cu cele doua laturi esentiale, pornind de la drepturile omului si apoi conditiile in care organele trebuie sa intervina, si o vom compara cu tot ce exista la nivelul reglementarilor europene in materie, cu jurisprudenta CEDO, cu jurisprudenta CCR.

Vom face un raport complet si la final unele propuneri adresate atat Parlamentului, cat si Guvernului", a declarat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

"Va multumesc, o astfel de initiativa este benefica si sunt convinsa ca va avea un impact pozitiv", a tinut sa sublinieze Carmen Dan.

Colonelul Paraschiv: Am incercat sa fim cat mai putin violenti

Florin Manole i s-a adresat apoi col. Paraschiv, intrebandu-l cum poate fi asigurata "increderea cetatenilor in institutii" si cum au fost protejati manifestantii pasnici, iar acesta a replicat: "Daca se iau imaginile, se vede clar ca am incercat sa fim cat mai putin violenti si sa adoptam tactica militara care sa ne permita sa tinem la distanta oamenii fara sa folosim anumite elemente pe care legea ne permitea sa le folosim".

Colonelul Paraschiv nu a precizat la ce se refera, dar au existat marturii si imagini conform carora fortele de ordine au avut inclusiv pistoale cu munitie de razboi in Piata Victoriei.

Sergiu Cosmin Vlad (USR) a continuat audierile intreband ce masuri concrete au fost luate pentru a se apara drepturile si integritatea fizica a oamenilor pasnici, iar Carmen Dan daca isi mentine declaratiile conform carora "nu exista indicii ca in 10 august a fost o lovitura de stat".

Col. Paraschiv a raspuns ca "printre materialele filmate depuse la dosarul cauzei sunt si aproape 3 ore de integistrari in care se vad oameni care au fost protejati si scosi din dispozitiv fara violente".

"Ma refer strict pe bucata pe care am coordonat-o eu, am astfel de imagini!", a adaugat el.

Intrebat direct despre turistii israelieni scosi din taxi si batuti, seful BS a raspuns: "Nu pot sa vorbesc pentru ca ma aflam la 1 km de taxi".

"Probabil ca nu am fost destul de clar: nu toti jandarmii din Piata Victoriei au fost subordonatii mei. Eu mi-am asumat raspunderea strict pe interventia si in locurile in care a fost Brigada Speciala", a adaugat el.

In ceea ce priveste lovitura de stat, Carmen Dan a raspuns subliniind ca "nu are o legatura directa, sau nu o vad, cu competenta acestei comisii".

"Dar am sa revin si reiau ce am mai precizat, presupun ca nu am fost foarte clara pentru dvs: In organizarea si planificarea acestei misiuni s-a tinut cont de informatiile disponibile, de la institutiile partenere ori din surse deschise", a adaugat ea, subliniind inca o data ca nu au existat informatii care sa releve organizarea unui "atac la ordinea constitutionala, la stabilitatea economica sau politica".

Si jandarmii sunt oameni

Sedinta comisiei s-a incheiat cu un schimb de replici pe tema apararii drepturilor ... jandarmilor.

"Si ca om, si ca ministru", Carmen Dan s-a declarat "intristata" de faptul ca "jandarmii nu fac subiectul acestei comisii", considerand ca "abordarea ar fi trebuit sa fie echidistanta", iar imaginile ar fi trebuit sa prezinte si momentele in care jandarmii erau "loviti cu pietre si balize".

In replica, Adriana Saftoiu a subliniat, printre altele, ca "o tara in care drepturile omului nu sunt respectate, in primul rand de institutii, este o tara in pericol".

"Vorbiti cu atata usurinta ca nu au fost respectate, dar pana in acest moment nu avem nicio institutie abilitata care sa se pronunte", a reactionat Carmen Dan.

"Daca trebuie sa vina o institutie sa imi spuna ca omul acela a fost batut degeaba, e grav", a replicat Adriana Saftoiu.

De asemenea, invitatilor li s-a reprosat de catre membrii comisiei ca au facut distinctie intre protestatari si jandarmi, ca nu au raspuns la intrebarile adresate, iar unul dintre deputati a vorbit despre "vina morala".

"Sunteti foarte prost informat, asta este realitatea (...) Imi pare tare rau ca nu v-au multumit raspunsurile noastre", a conchis Carmen Dan.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Carmen Dan audiata comisie drepturi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8451 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

APARAREA DEMOCRATIEI

jandarmii oameni de sacrificiu in lupta pentru apararea statului de drept si legile democratiei pentru care s-au luptat in revolutie femei barbati pentru o cauza nobila si deziderat european , Doamna Ministru De Resort Carmen este cel mai responsabil in vederea restabilirii ordinii publice si stoparea unui maidan fara cap coada intr-o piata publica cu flux continu auto si pietonal la ore de varf si nu numai in Piata Victoriei din Bucuresti.

 

Media SRI spala creiere ...Ziaristi incompetenti

Media :) ...NU ati gasit nici-un agitator violent
...sa aflati cine "l-a instigat" :)

... ...cine l-a platit ? ...diaspora ? ...2.15 ?

media sri ...vorbe goale
...abureala pt fraieri
...

 

.....pai cum bre.....postezi matale fara o "racolare" de.....

....creiere pt. de dimineatza ....pt. "afara" ppardon ?.....peeeei cum asa mincatz-ash ????......

Multe non-răspunsuri și replici agresive.

Tupeu și nesimțire pe microfonista care gandește cu pi...riza, pană la Dumnezeu...
Hai că nu mai e mult, morcovul iși continuă avansarea!

 

Dedicatie pentru Casper the ghost & Carmencita

La chilia-n port
Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,

Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,

Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot,

Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot.

La Chilia, la tataru, ah, ce dureros, mai,

Bate Maromet cu paru, ah, ce dureros, mai,

La tataru, la Chilia, vai ce dureros, mai,

Bate Lungu cu franghia, ah, ce dureros, mai.

Caraliul striga tare: "da-i, hotule, da-i!

C-au venit zece vagoane, da-i, hotule, da-i! "

Nu pot, domne capitane, ranile ma doare,

Nu pot, domne capitane, ranile ma doare.

De dimineata pan' la pranz, ah ce dureros, mai,

O suta de roabe-am dus, ah ce dureros, mai,

Of, de la pranz si pana-n seara, vai ce dureros, mai,

Nu le mai tin socoteala, ah ce dureros, mai!

Of, tot cu piatra colturata, ah, ce dureros,

De nu se ia pe lopata, ah, ce dureros, mai!

Stau in curtea inchisorii si-mi vine sa mor,
https://Versuri.ro/w/o9n2

Cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor,

Of, cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor, mai,

Of, cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor, mai.

Sapam santuri dupa santuri, fara de folos, mai,

Caraliul striga tare: "lasa capu' jos! "

Of, cand stiam ca nimeni altul nu imi raspundea,

Acum stau la ordonanta, vai de viata mea!

Trece trenul printre munti, ca un sarpe lung,

Incarcat cu detinuti, ah, ce dureros, mai,

Of, si-i lasa in Poarta Alba, ah, ce dureros, mai,

Aicea-i painea mai neagra, ah, ce dureros, mai!

Fratilor de la Chilia, e de rau cu noi!

Ne mananca serparia, pe noi si pe voi,

Of, s-o dam *** de trestie, pe el de turtoi,

Sa mergem si noi acasa, acasa la noi,

Of, la copii si la nevasta, acasa la noi,

La copii si la nevasta, sa fim de nevoi.

Daca unul se scula un parlamentar din sala...

... si-i ardea un pulan peste fata duamnei Dan strict pentru exemplificare, oare cum ar fi fost? Apoi sa i se transmita respectuos ca "nu avem nicio institutie abilitata care sa se pronunte" pe aceasta actiune; nu stim daca este sau nu un act de violenta gratuita.

....tocmai am citit articolul cu seful lui snoop-dog care a....

...luat 28 de ani pt.ca a fost indeajuns de idish sa-si foloseasca meshina pe post de arma letal!......si ma gandesc, nu numai ca astia doi n-o sa faca pirnaie niciun pic, dar n-o sa se atinga nimeni de-un fir de par din capul lor.......dar de "jandarmii (aka pumn-secu) ai "fragezi" care n-au astiut sireacii ca vor sa faca parte din fosta securitate defapt ???......bineinteles c-au stiut!....pleshitzii dreac pot sa dea cu bulanu asa geaba numa in Romanika!.......

Astia sunt pacalicii scosi in fata

pe post de paratrasnet. Si nu sunt numai ei. Vataful cumpara sau forteaza, face orice numai sa scape, sa-si pastreze puterea si averea pentru ca altfel adio! si n-am cuvinte. Atit pentru el cit si pentru slugi. Nimic nu uneste mai bine decit interesul (sau frica).

 

POATE NE SPUNETI VOI ...de fapt ce face aceasta C.Dan in acest

mare minister , caci are capul f.mic si fundul f.mare , cind ea poate nu stie decit sa citeasca din copiatoare ?

Daca a dat ordinul de lupta si a pus dipozitivul in atac , nu-i niciun SECRET si trebuie s-o decoram , caci a scapat guvernul de la un atac mirsav , pe limba lor ...LOVITURA DE STAT !

Recunostinta si respect, celor ce lustruiesc democratia ! lui C.Dan , sa-i facem o statuie ! daca doreste soclu sau pe cal ...

....hmmm.....nush de ce......dar carmenush dan....

....in poza asta.....imi aminteste de......amiralul donitz!......(seful nazist la submarine).......adika....tot asa vituperanta arata individa rosie-pesedista de tiliorman, ca mult mai titratul sau "omolog" cu guler giga-rosu........

Bagti in Puscarie...in aceiasi Celula pana sa decid sa vorbesca!

Cei 2 stau ca VINOVATI..si sunt Vinovati...
vreti sa mai asteptam si dupa asti 30 de ani pana gasim Vinovatul de la 10Aug??
Asa cum asteptam dupa Ilici kgb sa arunce Lingura??
RRomanica stat de DREPT???
vai de capul vostru de ametiti Manelisti!!

 

Purtare tip Anna Paker si Nikolschi...

Cei mai in varsta au in memorie imagini proletare cand au ajuns la functii de putere persoane ,,bolnave" de nemernicia lor ...uitati-va la acest sovietic indoctrinat de copil...a fost secretar PCr pe unitate inainte, a fost membru PCR de la 18 ani la ,,recomandare" si cerere ...nu recunoaste nimic chiar daca i se arata probe...genul de ,,comandant" ca Visinescu si alti tortionari...

 

Ce să răspundă acești nenorociți

Ei nu știu de drepturile omului, știu doar politica pumnului in gură.Rușine primului ministru,rușine jandarmeriei care nu vor decat să il pupe in c*r pe dragnea.

 

colonelul talhar smulge telefoane de la ziaristi si le distruge

a restituit colonelul paraschiv telefonul mobil smuls cu violenta din mana reporterului HotNews.ro Robert Mihăilescu? - Talhăria: Furtul săvarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintări ori prin punerea victimei in stare de inconstientă sau neputintă de a se apăra, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru inlăturarea urmelor infractiunii ori pentru ca făptuitorul să-si asigure scăparea... Talhăria săvarsită in timpul noptii se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitării unor drepturi

 

Daca sobolanii rosii de sub comanda directa a mafiotului criminal

Dragnea isi imagineaza ca vor scapa cu jumatati de adevar si cu raspunsuri evazive, se inseala.
Toti vor raspunde pentru gazarea a o suta de mii de romani, bataia cu ghioagele din dotare si tunurile cu apa! Fiecare va lua cat merita, sa fie clar.

 

M-ar bucura

ca după binemeritata condamnare, ministreasa de interne să se dedice creării unor opere nemuritoare despre drepturile omului si despre statul de drept. Iar dom' colonel s-o ajute pe ici, pe colo, cu informatii declasificate

 

I-auzi

culmea nesimtirii: Ca om si ca ministru...Cucoana secretara ca ministru esti o nulitate, si-ai ajuns in functia asta pentru ca n-ai calitatea de OM!

 

gazati

si la procesul de la Nurenberg, criminalii au respectat regulamentele si ordinele
ei au fost oameni care au respectat legea
Constiinta nu au aceasta fantoma alba si aceasta secretara cinica??
Daca fiul lui Carmen dan o sa fie gazat pe strada de catre jandarmi, Cum va reactiona??

rusine, ati gazat si batut oameni nevinovati si va ascundeti dupa rehulamente josnice

 

Niște nemernici ......

Să dai cu bastonul cand protestatarul e cu mainile sus ? E clar că ăștia nu sunt jandarmi ci niște nemernici ....Bine că le dăm salarii foarte mari, pensii speciale, mașini, gaze lacrimogene interzise și restul celorlalte materiale....NEMERNICI

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor