Carmen Dan spune ca suspendarea lui Iohannis ar arunca Romania in haos

Duminica, 09 Decembrie 2018, ora 20:42
7055 citiri
Carmen Dan spune ca suspendarea lui Iohannis ar arunca Romania in haos
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, sustine ca o suspendare din functie a presedintelui Klaus Iohannis nu este o varianta luata in calcul de coalitia de guvernare PSD-ALDE, pentru ca ar arunca tara in haos intr-un moment extrem de important.

"O suspendare a presedintelui, pentru ca eu cred ca asta forteaza presedintele Iohannis, ar arunca Romania in haos intr-un moment extrem de important, si tocmai de aceea speram intr-o decizie a CCR.

Ne dorim mai mult decat oricine altcineva ca lucrurile sa intre pe fagasul normal si sa ne putem continua activitatea ca de fiecare data in interesul cetatenilor", a declarat Carmen Dan, duminica seara, la Romania TV.

Potrivit ministrului de Interne, suspendarea presedintelui nu este o varianta luata in calcul de coalitia PSD-ALDE. "Ar ingreuna (suspendarea - n.red.) si mai mult situatia actuala si cred ca ar pune sub semnul intrebarii multe alte lucruri foarte importate pentru noi pentru perioada urmatoare", a spus Dan.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca nu semneaza numirea ministrilor de la Transporturi si Dezvoltare si asteapta decizia Curtii Constitutionale. In aceeasi zi, Dancila a sesizat Curtea Constitutionala pe acest subiect si l-a acuzat pe Iohannis ca saboteaza succesul Guvernului la presedintia UE.

Carmen Dan acuza un blocaj functional la Guvern, din cauza lui Iohannis

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca Guvernul se afla intr-un blocaj functional din cauza faptului ca sunt doua portofolii - Transporturi si Dezvoltare Regionala - care nu mai au titulari, dupa ce acestia au demisionat iar presedintele Iohannis a refuzat "total nejustificat" sa-i numeasca pe inlocuitorii propusi de premier.

Carmen Dan a sustinut ca presedintele Klaus Iohannis are obligatia constitutionala sa semneze decretele de numire pentru cele doua propuneri, insa incearca "sa sicaneze" guvernul.

"La ora actuala guvernul se afla intr-un blocaj functional si cred ca este de notorietate ca lucrul acesta nu se intampla din cauza guvernului, ci din cauza faptului ca sunt doua portofolii extrem de importante din punct de vedere economic care nu mai au titular, acestia au plecat prin demisie, deci prin act unilateral de vointa si ne confruntam cu un refuz total nejustificat al presedintelui Klaus Iohannis de a numi inlocuitorii propusi de premier.

(...) Atat ministrul Transporturilor, cat si ministrul Dezvoltarii, domnul Paul Stanescu, si-au depus demisiile, este un fapt ca premierul a aluat act de aceste demisii, le-a inaintat la Cotroceni, a facut lucrul acesta odata cu propunerile de inlocuire. Deci, demisiile isi produc efectele iar domnul presedinte are obligatia constitutionala sa semneze decretele de numire pentru cele doua propuneri", a mai declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a calificat drept dovada de "imaturitate politica" faptul ca presedintele Iohannis refuza cele doua numiri la Transporturi si Dezvoltare Regionala, mai ales in momentul discutarii bugetului pentru anul urmator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#Carmen Dan suspendare Iohannis, #suspendare Klaus Iohannis, #Carmen Dan Iohannis blocaj Guvern, #Carmen Dan ministri Transporturi Dezvoltare , #ministru de Interne