Cozi infernale la Directia de Pasapoarte din Pipera: Ce masuri anunta ministrul Carmen Dan si cand se muta in mall

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 18:42
7328 citiri
Cozi infernale la Directia de Pasapoarte din Pipera: Ce masuri anunta ministrul Carmen Dan si cand se muta in mall
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce in ultimele zile s-au format cozi uriase la Directia de Pasapoarte din Pipera, ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus miercuri ca are de gand sa suplimenteze personalul de aici, pentru a putea fi deschise mai multe ghisee.

"Suntem pe un deficit de 20.000 de persoane, dar s-au dispus masuri pentru ca stim ca urmeaza o perioada aglomerata. Avem un numar de functii, le spunem noi sensibile, care s-au scos la concurs, sunt ocupate si, in plus, colegii care lucreaza in aceste domenii vor fi supliniti de ceilalti colegi care sunt in structurile din teritoriu, dar si in aparatul central al ministerului. Luam in calcul faptul ca urmeaza o perioada aglomerata", a precizat ministrul citat de Agerpres.

Sute de oameni care au ajuns la Directia de Pasapoarte, ca sa isi obtina sau sa-si schimbe documentele, au pierdut zilele acestea ore intregi la coada, pentru ca prefectura a decis sa lucreze doar cu jumatate din personal.

Doar 3 din cele 6 ghisee care ar fi trebuit sa prelucreze cererile se deschid la ora 8:30. Restul - de la 10:30, din lipsa de personal, transmitea marti ProTV.

Carmen Dan a explicat ca angajatii de la sediul din Pipera vor fi ajutati de colegii detasati si a spus ca sustine masura care prevede mutarea, din 15 august, a directiilor de pasapoarte intr-un mall, pentru a fi mai aproape de oameni.

"Este un spatiu mai larg acolo si in acest moment suntem in etapa de a face pregatirile pentru mutare. Vrem sa respectam termenul si sa inceapa sa functioneze la capacitate maxima in acest spatiu", a aratat Carmen Dan, fara sa precizeze despre ce mall e vorba, insa se pare ca acesta se afla in cartierul Militari.

Guvernul Ciolos promisese in noiembrie 2016 ca Directia de Pasapoarte din Pipera se va muta intr-un mall din Capitala, inca din 30 ianuarie, termen depasit deja cu 5 luni.

Serviciul de Pasapoarte functioneaza in prezent in aceeasi cladire cu Directia de Permise si Inmatriculari, unde in toamna anului trecut s-au adus zeci de functionari de la alte unitati pentru a face fata aglomeratiei infernale.

Citeste mai multe despre haosul de la centrul din Pipera si afla care sunt masurile luate de fostul ministru de Interne pentru rezolvarea situatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#directia Pasapoarte Pipera mall , #ministru de Interne
Comentarii