De joi, pasapoartele temporare vor fi eliberate si in Piata Amzei, unde esti dus cu autocarul

Joi, 17 August 2017, ora 07:38
8508 citiri
De joi, pasapoartele temporare vor fi eliberate si in Piata Amzei, unde esti dus cu autocarul
Foto: Arhiva Ziare.com

Pasapoartele simple temporare vor fi eliberate, incepand de joi, si la ghiseele din sediul Directiei Generale de Pasapoarte din Piata Amzei, unde pana acum erau eliberate doar pasapoartele electronice, in conditiile in care inca de la inceputul verii sute de oameni stau ore in sir la coada pentru depunerea actelor la sediul din Pipera.

De asemenea, autoritatile au anuntat ca tot incepand de joi la sediul din Pipera va exista un autocar care sa ii transporte pe oameni la punctul de lucru din Piata Amzei.

Joi dimineata, inca dinainte de ora 7:00, se formasera cozi in Pipera la usa sediului Directiei de Pasapoarte, in conditiile in care programul incepe la 8:30.

Ministerul de Interne a solicitat de la Imprimeria Nationala o imprimanta speciala pentru sediul din Piata Amzei, la care sa se poata tipari pasapoartele simple temporare, astfel ca de joi dimineata cererile pentru pasapoartele temporare pot fi depuse la toate ghiseele din sediile din Pipera si din Piata Amzei.

Pasapoartele simple temporare se puteau elibera pana in prezent doar la trei ghisee din sediul din Pipera.

Potrivit sursei citate, miercuri dupa-amiaza, la sediul din Pipera erau in asteptare 448 de cereri, in timp ce la sediul din Piata Amzei erau doar zece persoane, astfel ca miercuri au fost puse la dispozitie mai multe mijloace de transport care sa ii duca pe oameni la sediul din Piata Amzei.

De asemenea, incepand de joi dimineata, la sediul din Pipera va exista un autocar care sa ii transporte pe oameni la punctul de lucru al Directiei de Pasapoarte din Amzei.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a declarat ca la sediul din Pipera, unde se elibereaza pasapoarte pentru cetatenii din Bucuresti si din Ilfov, se creeaza aglomeratie si din cauza ca multi cetateni, inclusiv din alte judete, nu merg si la celelalte puncte de lucru din Bucuresti, respectiv:

  • Piata Amzei nr. 13, Sector 1;
  • str. Ion Tuculescu nr. 42, Sector 3;
  • str. Straduintei nr. 1, Sector 4
  • str. Virtutii nr. 1-3, Sector 6.

"Intr-o zi normala de lucru, in sediul din Pipera se prelucreaza aproximativ 600 de cereri, in timp ce intr-un sediu de sector se prelucreaza putin peste 100 de cereri", a subliniat Monica Dajbog la finalul intalnirii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu seful Directiei Generale de Pasapoarte si cu prefectul Capitalei.

De asemenea, ea a anuntat ca noul sediu al Directiei de Pasapoarte va functiona, incepand de luni, in centrul comercial Plaza Romania si va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucuresti, urmand sa ramana deschise ghiseele din Pipera si din Piata Amzei.

Citeste si

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#eliberare pasapoarte simple , #ministru de Interne