Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul condus de Carmen Dan preia sefia componentei Afaceri Interne a Consiliului UE: Ce responsabilitati va avea

Marti, 01 Ianuarie 2019, ora 15:58
4778 citiri
Ministerul condus de Carmen Dan preia sefia componentei Afaceri Interne a Consiliului UE: Ce responsabilitati va avea
Foto: Facebook / Carmen Dan

MAI va prelua, pentru sase luni, sefia componentei de Afaceri Interne a Consiliului UE, a carui Presedintie Romania o asigura incepand de marti, ocazie cu care, la Bucuresti, se vor organiza doua intalniri la nivel ministerial si 18 intalniri la nivel de directori si experti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), In cele sase luni ale Presedintiei Romane, institutia va organiza in Romania 20 de evenimente informale, dintre care 2 reuniuni la nivel ministerial, 9 reuniuni la nivel de inalti functionari - directori si sefi de agentii si 9 reuniuni la nivel de experti.

"Primul eveniment de acest gen va avea loc la Bucuresti, in intervalul 29-31 ianuarie, va fi organizat de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si va avea ca tema pregatirea la dezastre cu probabilitate redusa de producere, dar cu impact major", potrivit MAI.

Reuniunea Informala a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, la nivel de ministri, va fi urmatorul eveniment si se va desfasura tot la Bucuresti, in perioada 7-8 februarie 2019. Tot in aceasta perioada, Ministerul Afacerilor Interne va conduce 20 de grupuri de lucru, va furniza expertiza pentru 10 grupuri de lucru aflate in responsabilitatea altor ministere si va participa cu specialisti la alte 3 grupuri de lucru la nivelul agentiilor europene.

In total, MAI va gestiona problematica dezbatuta in peste 200 de reuniuni ale grupurilor de lucru care se vor desfasura in special la Bruxelles.

"Printre prioritatile pe componenta de afaceri interne a Presedintiei Romane a Consiliului se numara continuarea unor dosare importante aflate in prezent in lucru, precum migratia, gestionarea frontierelor externe si consolidarea securitatii interne a Uniunii Europene", se arata in documentul citat.

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din Romania le va trata cu prioritate pe timpul detinerii Presedintiei Consiliului UE sunt cele reprezentate de combaterea continutului terorist din mediul on-line si dezvoltarea la nivelul UE a principiului community policing.

"Conceptul de community policing este o initiativa a Ministerului Afacerilor Interne roman menita sa usureze relationarea dintre fortele de ordine si comunitatile de expati aflate in Statele Membre ale Uniunii Europene. Romania detine o expertiza notabila in acest domeniu, politistii romani desfasurand misiuni la nivel operativ in state precum Italia, Spania, Franta sau Bulgaria. Misiunile s-au finalizat cu rezultate foarte bune in domeniul prevenirii si combaterii criminalitatii cu autori sau victime cetateni romani domiciliati in tarile mentionate", precizeaza MAI.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Minister Interne sefie Consiliu UE, #Romania presedintia UE , #ministru de Interne