Ministrul de Interne, despre situatia stadionului Dinamo: Nu ne temem de nimic. Am gasit solutia legala

Duminica, 28 Mai 2017, ora 22:51
6141 citiri
Ministrul de Interne, despre situatia stadionului Dinamo: Nu ne temem de nimic. Am gasit solutia legala
Foto: Facebook / Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat duminica seara, in legatura cu situatia stadionului Dinamo, ca din asocierea cu Asociatia FC Dinamo, care are administrarea dreptului de folosinta, MAI nu a castigat absolut nimic, iar in acest context nu exista alta varianta decat identificarea solutiei legale, ea punctand ca nu se lasa intimidata "oricat de cu subinteles" ii vor fi transmise anumite mesaje.

"Vorbim de modernizarea stadionului Dinamo: a fost necesar, din punctul meu de vedere, sa transmit un mesaj si sa inteleaga toata lumea ca nu ma las intimidata si vreau sa schimb niste lucruri care nu sunt bune si care treneaza de mai bine de 15 ani, iar lucrurile trebuie facute in interesul si folosul iubitorilor de sport si al cetatenilor.

Am dispus un control la Clubul Sportiv Dinamo, care este aproape de final, tocmai pentru a elucida ce situatie avem cu problema modernizarii stadionului Dinamo, pentru ca este un obiectiv in acest moment si timpul nu ne asteapta. Avem indicii din verificarile care s-au facut pana acum care spun foarte clar ca lucrurile nu sunt in regula. Avem un contract de asociere care e incheiat pe perioada nedeterminata, iar din acest contract de asociere MAI nu a castigat absolut nimic, iar cel care are administrarea dreptului de folosinta, ma refer la Asociatia FC Dinamo, a administrat foarte prost acest drept de folosinta", a spus Carmen Dan intr-o emisiune la Romania TV.

Ministrul de Interne a mai afirmat ca, in acest context, MAI nu are alta solutie decat identificarea unei "solutii legale" pe care a pus-o la dispozitia asociatilor, dar pe care acestia nu au acceptat-o si au venit cu o "contrasolutie" prin intermediul unui proiect de act aditional.

"Contrasolutia dansilor a fost de a le pune la dispozitie un stadion modernizat spre folosul dansilor. Ca asa ar trebui sa inteleg si asa as putea sa traduc acel proiect de act aditional care ni s-a pus la dispozitie, ca sa nu mai spun ca nu a fost nicio minima dorinta de a ne aseza la masa si a gasi impreuna o solutie. Chiar daca mi s-a transmis ca sunt persoane apropiate de aceasta asociatie de care MAI ar trebui sa se teama daca aude numele persoanelor, eu le transmit ca nu ne temem de nimic si ca atat timp cat obiectivul nostru este sa modernizam un stadion in folosul romanilor si sa respectam legea nu ma las si nu am de ce sa fiu intimidata", a mai afirmat ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat ca MAI nu va pune la dispozitia Asociatiei FC Dinamo un stadion modernizat care ar costa statul roman cateva zeci de milioane de euro, in conditiile in care Asociatia este in insolventa si din 2010 nu s-a reusit realizarea unei expertize din care sa reiasa valoarea creantei datorate.

"Nu voi renunta la dorinta de a rezolva aceasta problema (...). Este un stadion al statutului si trebuie sa fie administrat asa cum trebuie spre folosul cetatenilor. Personal mi-au ajuns la ureche anumite mesaje si mesajul meu este ca nu voi fi intimidata de oricat de cu subinteles vor fi transmise acele mesaje. Sunt persoane care au tot interesul ca acel stadion sa fie modernizat pe bani publici, e vorba de cateva zeci de milioane de euro, in folosul acestei asociatii. Dupa ce il modernizam, il predam acestei asociatii conform proiectului de act aditional care ni s-a pus la dispozitie, ba mai mult decat atat, in termen de 15 zile. De ce sa facem lucrul acesta cand am gasit solutia legala si cand aceste bunuri care au fost prost administrate de vreme ce Asociatia FC Dinamo este in insolventa si de vreme ce din 2010 nu am reusit nici macar sa avem o expertiza din care sa reiasa valoarea creantei datorate?", a mai spus ministrul de Interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#stadion Dinamo MAI, #Carmen Dan Dinamo , #ministru de Interne