Ministrul de Interne e criticat dur si somat sa-si dea demisia: Practici comuniste, sa stea cateva zile la Sighet!

Joi, 02 Februarie 2017, ora 16:40
11323 citiri
Ministrul de Interne e criticat dur si somat sa-si dea demisia: Practici comuniste, sa stea cateva zile la Sighet!
Foto: Facebook/ Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan este criticat atat de un membru CNA, cat si de PMP, dupa ce a facut referire la jurnalisti, joi, apreciindu-se ca a afectat libertatea de exprimare a acestora.

"Ministrul Afacerilor Interne isi depaseste atributiile atunci cand face referiri la libertatea de exprimare a jurnalistilor", sustine Valentin-Alexandru Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta a facut referire la conferinta sustinuta joi de Carmen Dan, aratand ca ministrul "a facut o serie de declaratii referitoare la modul in care jurnalistii isi exercita dreptul la libera exprimare".

"Prin cele sustinute, ministrul de Interne demonstreaza necunoasterea art. 30 din Constitutia Romaniei, referitor la libertatea de exprimare. Mai mult ministrul de Interne isi depaseste atributiile punand la indoiala rolul fundamental al presei.

Daca doamna Carmen Daniela Dan prefera comunicarea numai cu o anumita parte a presei, acceptand astfel si comportamentul acesteia, este o chestiune care tine exclusiv de capacitatea dansei de a interactiona cu mass-media.

Invit ministrul Afacerilor Interne sa sesizeze Consiliul National al Audivizualului sau oricare institutie judiciara, in situatia in care constata incalcari ale Legii audiovizualului sau ale altor norme civile in domeniul comunicarii publice.

Declaratiile de tipul celor de astazi, facute de la pupitrul unui minister fundamental, nu au legatura cu normalitatea care ar trebui sa exsiste intre autoritatile statului si presa", a spus Jucan.

Joi, in premiera pentru Romania democratica, am aflat de la ministrul de Interne ca se fac liste cu formatorii de opinie care au chemat pe Facebook oamenii la proteste.

Carmen Dan a aratat ca manifestarile au fost promovate in special pe pagina grupului "Coruptia ucide" si ca a "remarcat implicarea unor persoane publice, formatori de opinie sau membri ai partidelor politice".

A intocmit si o lista a acestor agitatori: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Emilia Sercan, Lucian Mindruta, Catalin Tolontan, Nicusor Dan, Clotilde Armand si Andrei Gheorghe.

La randul sau, presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, sustine ca ministrul de Interne este depasit de situatie si ca ar trebui sa-si dea demisia.

"In aceasta perioada extrem de tensionata, cand institutiile au obligatia sa actioneze cu multa responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos: am vazut un ministru de Interne depasit de situatie, care in loc sa ne explice cum poate evita escaladarea unor situatii neprevazute sau despre care aveau informatii ca pot degenera a trecut la amenintari extrem de periculoase pentru orice societate democratica.

(...) Faptul ca ministrul de Interne in urma cu putin timp a prezentat o lista neagra a persoanelor care instiga populatia la proteste reprezinta un atac la adresa libertatii de exprimare si a democratiei.

Credem ca asemenea practici comuniste nu isi au locul in randul institutiilor statului roman, motiv pentru care PMP cere demisia imediata a ministrului de Interne. Este inacceptabil un asemenea comportament, ii recomandam sa stea cateva zile la Sighet sa vada ce inseama suferinta din partea celor inclusi candva pe asemenea liste de amenintare", a spus si Eugen Tomac.

Tot joi, si PNL a cerut demisia ministrului de Interne, iar presedintele Klaus Iohannis a sustinut ca Guvernul si Ministerul de Interne si-au ratat misiunea.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Carmen Dan criticata CNA, #Carmen Dan jurnalisti, #Carmen Dan lista jurnalisti, #Carmen Dan demisie PMP , #ministru de Interne