Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prima reactie a lui Carmen Dan dupa demisia sefului Politiei Romane

Marti, 26 Iunie 2018, ora 13:26
11588 citiri
Prima reactie a lui Carmen Dan dupa demisia sefului Politiei Romane
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit, marti, despre demisia chestorului Alexandru-Bogdan Ionita din functia de sef al IGPR, confirmand ca nu a fost o decizie a ministrului, ci o cerere explicita din partea lui Ionita.

"Nu a fost o decizie a ministrului de a-l schimba (...) A fost o solicitare explicita a domnului Ionita. Motivele nu privesc aspecte care tin de activitatea sa ca sef al Politiei, ci sunt unele personale, asa cum a mentionat in raportul intocmit. Din punct de vedere personal, nu ii pot reprosa nimic, nu e momentul sa comentez acum.

A fost o cerere personala de incetare a imputernicirii, in acel moment nu cred ca existau alte solutii", a afirmat Carmen Dan intr-o interventie telefonica pentru Antena3.

Intrebata daca Ionita si-a dat demisia din cauza unui dosar penal, ministrul a spus ca nu poate specula si a precizat ca i-a promis chestorului ca nu va comenta aceasta decizie.

"Nu vreau si nu pot sa speculez eu. Eu i-am promis ca nu voi comenta decizia personala a dansului de incetare a imputernicii. La cum il cunosc pe chestorul Bogdan Ionita, cred ca o va face el. Cred ca va explica de ce a facut aceasta solicitare", a adaugat ministrul de Interne.

De asemenea, Carmen Dan a mai mentionat ca principala preocupare dupa aceasta cerere a fost sa gaseasca o solutie viabila pentru a ocupa functia de sef al Politiei Romane.

"In conformitate cu prevederile legale, nu am facut decat sa urmez o procedura legala. Principala preocupare cand a intervenit cererea de incetare a imputernicirii a fost de a gasi o solutie viabila pentru Politia Romana. Tocmai de aceea, l-am propus pe Ioan Buda, un politist de cariera, cu o vechime de 28 de ani, care pana acum a ocupat functia de sef al Politiei de Frontiera", a completat Carmen Dan.

Ministrul a mai spus ca va continua sa colaboreze cu chestorul Ionita, pentru ca acesta "ramane in continuare un angajat important al ministerului (de Interne - n.red.) ".

Amintim ca seful Politiei Romane, Catalin Ionita, a fost schimbat din functie de premierul Viorica Dancila, in locul acestuia fiind imputernicit chestorul Ioan Buda, fost sef al Politiei de Frontiera, potrivit unei decizii a prim-ministrului, publicata, marti, in Monitorul Oficial.

Iata aici mai multe detalii: Seful Politiei Romane a fost schimbat din functie de Dancila

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Carmen Dan demisie Bogdan Ionita , #ministru de Interne