Un nevazator a fost dat jos dintr-un autobuz pentru ca era insotit de un caine ghid - Ministrul de Interne face verificari

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 19:40
21057 citiri
Un nevazator a fost dat jos dintr-un autobuz pentru ca era insotit de un caine ghid - Ministrul de Interne face verificari
Foto: Facebook/ Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dispus verificari ale circumstantelor in care o persoana nevazatoare din Pascani a fost data jos din autobuz de catre sofer pentru ca era insotita de un caine ghid, iar politistul chemat la fata locului nu a aplicat niciun fel de sanctiune.

Decizia ministrului a fost luata in urma unei relatari pe Facebook a incidentului, distribuita ulterior de Liviu Dragnea, care i-a cerut lui Carmen Dan sa ia masurile necesare.

"Sesizarea facuta ieri de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc ca m-a sensibilizat si m-a intrigat. Cazul lui Petrica din Pascani ma intereseaza in primul rand ca om, pentru ca gandesc ca dinamica lucrurilor pe care le traim ar trebui sa nu ne faca sa ne indepartam unii de ceilalti, ci dimpotriva, sa ne bucuram de o normalitate linistita", a scris Carmen Dan pe Facebook.

Ea a anuntat ca a luat legatura cu jurnalista care relatat incidentul cu ajutorul careia l-a contactat pe nevazatorul care a fost victima in acest caz.

"Am luat legatura cu doamna Baban care a avut amabilitatea sa imi dea numarul de telefon al domnului Petrica pe care l-am si sunat. In acest moment, reprezentatii Politiei Romane desfasoara verificari suplimentare pentru a afla exact ce s-a intamplat atunci, iar daca cineva a gresit atunci acela trebuie sa plateasca!", a incheiat ministrul de Interne.

Incidentul a fost povestit pe pagina de Facebook a Laurei Baban.

"Petrica locuieste in Pascani, iar autobuzul pleca de la Targu Frumos. Asa ca a tocmit un om sa-i ia cu masina. La Targu Frumos, de dimineata, pe la 7 si jumatate, Petrica si Maya s-au prezentat la autobuz. Cand i-a vazut soferul, Daniel (din pacate nu-i stim si numele de familie), a strigat la el ca nu-l ia cu caine. Legea spune altfel: era obligat sa-i ia!

Maya este un caine ghid, antrenat special ca sa-l ajute pe Petrica. Soferului nu i-a pasat. A turbat si-a inceput sa-l injure. Apoi a lovit cu piciorul cainele, de-a scheunat Maya (un labrador maricel) si s-a rostogolit pe scari, apoi soferul Daniel l-a impins violent pe Petrica jos din autobuz, a inchis usa si a plecat. Nimeni nu a reactionat! Nimeni", a relatat Laura Baban.

Nevazatorul a chemat politia, insa politistul nu a aplicat nicio sanctiune, desi legea prevede aplicarea unei intre 6.000 si 12.000 de lei, iar soferul sa fie obligat sa ia persoana insotita de caine. Cand persoana respectiva si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care a fost tratata situatia, politistul ar fi spus: "Si ce vrei, sa te iau la mine acasa?".

Relatarea Laurei Baban a fost distribuita ulterior de catre Liviu Dragnea, insotita de un comentariu.

"Am citit astazi pe Facebook despre Petrica, un om nevazator care a avut parte de un tratament nedrept si umilitor din partea unui sofer de autobuz, Daniel, si despre reactia nepotrivita a politistului local. Imi pare rau pentru experienta urata a lui Petrica si vreau sa ii facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Dan Ministrul Afacerilor Interne si am rugat-o sa faca toate verificarile necesare si sa aplice toate sanctiunile stabilite de lege", a scris Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nevazator dat jos autobuz, #nevazator caine autobuz, #Carmen Dan nevazator dat jos autobuz, #Dragnea nevazator dat jos autobuz , #ministru de Interne