Un sef de sindicat ii face o oferta ministrului de Interne: Voi fi consilierul dvs pro bono, daca renuntati la pensionari

Sambata, 05 August 2017, ora 13:24
20981 citiri
Un sef de sindicat ii face o oferta ministrului de Interne: Voi fi consilierul dvs pro bono, daca renuntati la pensionari
Foto: Hepta.ro

Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", ii propune ministrului de Interne, Carmen Dan, sa devina consilierul sau, pro bono, dar cu o conditie: sa renunte la cei care s-au pensionat, iar apoi au fost reangajati in MAI si beneficiaza astfel de venituri cumulate substantiale.

"E foarte clar ca doamna ministru Carmen Dan i-a reangajat pe acesti pensionari (Ciocoiu, etc) pentru ca a avut cadru legal. Inventat chiar de PSD. Sunt sigur ca doamna ministru a avut si nevoie de calitatile acestora. Dar uite ca in ochii societatii civile, chestiunea asta apare ca o imoralitate profunda. In fiecare zi, MAI-ul, Politia Romana, noi, personalul MAI, suntem palmuiti si scuipati (metaforic) in mass-media, din cauza asta. De parca i-am fi reangajat noi, toti impreuna", a scris pe Facebook presedintele SPR "Diamantul".

El o roaga pe Carmen Dan sa renunte la toti pensionarii reangajati, "pentru a ne salva imaginea politiei si onoarea noastra", chiar daca acestia ii sunt necesari.

"Ce sa facem altceva, daca societatea pe care o serviti alaturi de noi, nu intelege si nu accepta? Asa ca va rog sa ne salvati de palme si scuipaturi. Renuntati la Ciocoiu si toti consilierii pensionari. Vor intelege ca un interes superior reclama aceasta masura ingrata. Stiu ca ma cititi, cum mereu imi aduceti aminte, asa ca astept reactia domniei voastre!

Ca sa suplinesc macar o particica din pierderea consilierilor pensionari platiti, eu indraznesc sa ma ofer consilier voluntar al domniei voastre pentru o perioada determinata, daca am acceptul prealabil al membrilor de sindicat, in masura in care apreciati ca exista vreo utilitate pentru abilitatile mele", a mai spus presedintele sindicatului "Diamantul".

Dar la ce cadru legal inventat de PSD se refera acesta? Ei bine, va reamintim ca in 2009, in plina criza, Guvernul Boc a interzis cumulul pensiei cu salariul la stat. Insa in 2014, Parlamentul controlat de PSD a votat eliminarea acestei interdictii, printre semnatarii initiativei pesediste numarandu-se si actualul premier, Mihai Tudose.

Iar in ultimele zile, odata cu discutiile legate de pensiile speciale, au iesit la suprafata unele cazuri ce contin anumite anomalii.

De exemplu, in varsta de 45 de ani, Cornel-Gabriel Ciocoiu, despre care vorbeste si sindicalistul in mesajul postat pe Facebook, a fost trecut in rezerva pe 29 iunie prin decret semnat de presedintele Klaus Iohannis, iar pe 30 iunie a fost numit de premierul Mihai Tudose in functia de secretar de stat in Minsterul de Interne. Asta inseamna ca, in 24 de ore, el a devenit si pensionar si salariat, dublandu-si venitul.

Tot sub "palaria" lui Carmen Dan se mai afla un caz mediatizat in ultima vreme. E vorba de Alina Popescu, pensionata la 44 de ani si imediat reangajata la Ministerul de Interne.

Citeste mai multe despre aceste cazuri care au fact valva in presa

USR nu mai vrea ca salariile si pensiile sa se cumuleze

In context, vineri, USR a anuntat ca va depune o lege prin care sa se interzica reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu, si astfel beneficiaza de ambele drepturi.

"Partidul Uniunea Salvati Romania semnaleaza modul profund imoral in care este folosita legislatia actuala pentru pensionarea anticipata a unor persoane din sistemul public si reangajarea ulterioara a acestora in cadrul aceluiasi aparat de stat sau in structura altor institutii bugetare.

In ultimele zile, mass-media a prezentat mai multe cazuri in care persoane care s-au pensionat anticipat din sistemul de ordine publica, aparare si siguranta nationala au fost reangajate in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, beneficiind de cumulul pensiei cu salariul", se arata intr-un comunicat al formatiunii.

USR numeste proiectul "Legea anti-Ciocoiu".

C.P.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...