Carmen Dan anunta ca politistii au demarat o ancheta privind amenintarea primita de Emilia Sercan

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 20:29
5409 citiri
Carmen Dan anunta ca politistii au demarat o ancheta privind amenintarea primita de Emilia Sercan
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune ca a "luat act de ingrijorarea exprimata in spatiul public" referitoare la amenintarea primita de jurnalista Emilia Sercan, precizand ca politistii efectueaza o ancheta in acest caz.

"Am luat act de ingrijorarea exprimata in spatiul public, inclusiv de asociatiile Reporters sans frontieres/ Reporters Without Borders/ RSF si ActiveWatch, referitoare la amenintarea primita de doamna Emilia Sercan. Ii asigur pe toti cei interesati ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a demarat cercetarile in acest caz si trateaza cu responsabilitate ancheta", a scris Carmen Dan, miercuri, pe contul sau de Facebook.

In opinia sa, amenintarea unei persoane este "un gest incalificabil" ce trebuie pedepsit aspru, mai ales cand este de natura sa aduca atingere desfasurarii profesiei de jurnalist.

"Ministrul Afacerilor Interne nu poate dicta pedepse si nu poate stabili modul in care se desfasoara anchetele penale, insa am solicitat conducerii Politiei Romane sa intreprinda toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenintarii sa fie identificati rapid.

Am discutat personal cu doamna Emilia Sercan si am rugat-o sa aiba taria sa continue anchetele jurnalistice, indiferent de numele si functiile persoanelor vizate, asa cum i-am transmis si recomandarea insistenta de a se adresa structurilor de politie ca urmare a amenintarii primite. Va asigur ca obiectivul Ministerului Afacerilor Interne este acela de a proteja orice cetatean onest", a mai scris ministrul Carmen Dan.

Reporteri fara Frontiere si ActiveWatch au transmis miercuri o scrisoare deschisa ministrului Carmen Dan si inspectorului general al Politiei Romane, Ioan Buda, cerandu-le sa ia "toate masurile adecvate pentru a o proteja pe Emilia Sercan".

"Va scriem (...) privind cazul dnei Emilia Sercan, jurnalist de investigatie in Romania de peste 20 de ani, profesor asistent la Facultatea de Jurnalism si Studii de Comunicare din cadrul Universitatii din Bucuresti in ultimii 7 ani si jurnalist freelancer pentru portalul PressOne.ro. Emilia Sercan a primit amenintari cu moartea luni seara, 15 aprilie, ora 21,05, prin intermediul unui mesaj text pe telefonul mobil", se arata in scrisoarea deschisa.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Fugiti doamna Sercan. Carmen Dan vrea sa va gazeze :)))