Țara europeană care interzice carnea produsă în laborator, înainte de a fi autorizată în UE. Argumentele guvernului de extremă-dreapta

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 22:34
2729 citiri
Țara europeană care interzice carnea produsă în laborator, înainte de a fi autorizată în UE. Argumentele guvernului de extremă-dreapta
Carnea de pui produsă în laborator a fost autorizată în SUA FOTO Pixaxay

Guvernul Italiei susține, printr-un proiect legislativ, interzicerea cărnii produse în laborator și alte alimente sintetice, relatează BBC.

Ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, care face parte din formațiunea de extemă-dreapta a șefei guvernului, Giorgiei Meloni, a declarat că ”produsele de laborator nu garantează calitatea, bunăstarea și protejarea culturii și tradiției italiene”.

Inițiativa guvernului, care prevede amenzi de până la 60.000 de euro pentru producători, este lăudată de fermieri, dar criticată de organizațiile care promovează bunăstarea animalelor. Acestea din urmă promovează carnea produsă în laborator ca o soluție pentru protejarea mediului și reducerea emisiilor de carbon.

500.000 de oameni au semnat o petiție care vine în sprijinul guvernului, numită ”mâncare naturală versus mâncare sintetică”: Printre semnatari se află și Giorgia Meloni.

”Nu putem decât să sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care îi pune pe ei în avangardă, și nu doar în problema apărării excelenței, ci și în cea a apărării consumatorilor”, a declarat ea.

Guvernul italian promovează un pachet mai larg de măsuri în domeniul alimentației. Printre acestea se numără și interdicția folosirii făinii de insecte în pizza sau la paste.

Vânzarea cărnii sintetice nu a fost autorizată încă în UE.

#carne produsa laborator, #interzicere, #vanzare, #Italia , #Italia