Carrefour, pierderi mai mici in primul semestru - Afla din ce tari ar putea iesi

Vineri, 31 August 2012, ora 14:34
2892 citiri
Carrefour, pierderi mai mici in primul semestru - Afla din ce tari ar putea iesi
Foto: Bloomberg

Lantul de hypermarketuri Carrefour a anuntat ca va taia 600 de joburi administrative in Franta, in urmatorii 3 ani, ca parte a planului de restructurare a companiei.

Directorul Georges Plassat a precizat ca nu vor avea loc disponibilizari si ca toate plecarile vor fi voluntare, potrivit Business Week.

Acest anunt vine in contextul in care al doilea cel mai mare retailer din lume a inregistrat o crestere usoara in primul semestru a vanzarilor, la 38,8 miliarde euro, si a raportat o pierdere de 31 milioane de euro, mai redusa fata de rezultatul negativ de 249 milioane de euro, din aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea de 0,9% a vanzarilor, de la 38,4 miliarde euro in prima jumatate a anului trecut, a fost determinata de operatiunile de pe pietele emergente din America Latina si Asia.

Carrefour pleaca din Romania? Retailerul deschide un nou supermarket

Georges Plassat a mai spus ca isi va consolida afacerile in anumite piete, precum Brazilia si China. In schimb, el are sub supraveghere atenta afacerile din Polonia, Turcia si Indonezia, de unde retailerul francez ar putea iesi, in viitorul apropiat.

Saptamana trecuta, Carrefour a anuntat ca va pleca din Singapore pana la sfarsitul anului, dupa ce a semnat o intelegere conform careia va vinde divizia din Grecia unui partener local.

CEO-ul grupului francez nu a dat niciun detaliu despre situatia din Romania, unde, joi, a fost inaugurat cel de-al 58-lea supermarket, la Focsani. Anul trecut, Carrefour a avut, in tara noastra, afaceri de peste un miliard de euro.

#Carrefour taie joburi Franta, #Carrefour locuri munca Franta, #pierderi Carrefour, #vanzari Carrefour, #Carrefour iesire tari , #preturi