Burger King deschide un restaurant in Constanta

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 14:45
3483 citiri
Burger King deschide un restaurant in Constanta

Lantul de restaurante tip fast-food Burger King isi continua extinderea pe piata locala, inaugurand in Constanta in zona de food-court a Centrului Comercial Carrefour (Tom), primul restaurant ce poarta renumitul brand.

Burger King Tom Constanta dispune de o suprafata de 120 mp si este a 7- a locatie deschisa de brandul american de la intrarea pe piata romaneasca, in aprilie 2008, sustin reprezentantii Atlantic Restaurant, compania care detine franciza Burger King pentru Romania, informeaza NewsIn.

Oficialii estimeaza ca noul restaurant va inregistra aproximativ 1.000 de tranzactii pe zi. Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie intr-o locatie Burger King este de aproximativ 500.000 de euro, suma variind in functie de anumite criterii: pozitie, localizare si suprafata.

Reprezentantii companiei au mai declarat ca pentru extindere, Burger King ia in calcul si arterele pietonale din Bucuresti, cat si din orasele cu peste 100.000 de locuitori. Strategia companiei prevede ca pe termen de cinci ani, Burger King sa atinga o retea de 50 de restaurante.

Burger King este al doilea lant de restaurante cu servire rapida, ca marime, din lume, din luna aprilie a anului trecut aflandu-se si pe piata din Romania.

Compania romaneasca Atlantic Restaurant System este controlata de oamenii de afaceri Eli Davidai si M. Nasta si a incheiat un acord cu Burger King Europe pentru dezvoltarea la noi in tara a brandului american de fast food-uri. Atlantic Restaurant System a deschis primul restaurant Burger King din Romania in centrul comercial din Capitala, Baneasa Shopping City, in primavara lui 2008.

Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior. La 18 mai 2006 Burger King a devenit o companie listata public la Bursa de Valori de la New York.

La nivel local, Burger King a intrat in competitie directa cu KFC si Mc. Donald's.

Citeste si:
Declarația controversată a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu”
Declarația controversată a unui deputat UDMR despre 1 Decembrie: „Pentru comunitatea maghiară din România este zi de doliu”
Deputatul UDMR Jose-Gyorghy Kulcsar, președinte al Partidului Civic Maghiar organizația Covasna, a transmis un mesaj controversat cu ocazia Zilei Naționale a României. Într-un interviu pentru...
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Poporul român s-ar putea desăvârși ca națiune printr-un proiect de națiune. Cum ar fi Programul politic de finalizare a edificării națiunii române, care să cuprindă: Perspective (de...