Carrefour cumpara Billa

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 10:43
9616 citiri
Carrefour cumpara Billa

Carrefour a semnat marti cu Grupul Rewe achizitia societatii Billa Romania, devenind astfel primul operator de supermarketuri din Romania.

Un singur pas mai este ca tranzactia sa fie incheiata 100%, si anume avizul Consiliului Concurentei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Carrefour este al doilea grup de distributie mondial si primul din Europa. Este prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine si peste 380.000 de angajati la nivel mondial.

Grupul a realizat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro in 2014. Billa Romania are un venit anual de peste 300 de milioane de euro.

La randul sau, si Rewe Group a explicat, intr-un comunicat remis Ziare.com, de ce renunta la supermarketurile romanesti.

"Rewe Group se va concentra in viitor pe dezvoltarea business-ului de discount in Romania cu Penny. Prin concentrarea pe business-ul de discount, Rewe Group poate dezvolta in mod ideal strategia de crestere in Romania", a explicat Frank Hensel, CEO Rewe International AG si Reprezentant General al REWE Group.

Comunicatul Rewe mai mentioneaza ca un acord de confidentialitate a fost incheiat cu privire la detaliile contractului de cumparare. Preluarea va avea loc sub forma unui acord de preluare actiuni.

Informatii despre aceasta tranzactie au aparut inca din luna mai a acestui an, insa atunci nu au fost confirmate.

Reprezentantii Billa declarau la acea vreme ca nu dorescsa comenteze astfel de zvonuri.

"Sunt doar zvonuri pe care nu dorim sa le comentam. Compania noastra este supusa, ca practica generala, unor verificari anuale de rutina, legate de modul in care se poate dezvolta in viitor activitatea companiei, in toate cele 12 tari europene in care ne desfasuram activitatea.

Aceste verificari, care pot presupune si discutii cu terte entitati, servesc evaluarii situatiei de ansamblu si reprezinta o rutina. Doar in baza unor astfel de verificari putem planifica cu atentie activitatile noastre viitoare", au explicat atunci, pentru Ziarul Financiar, reprezentantii Billa.

Un celebru lant de supermarketuri pleaca din Romania? Reactia companiei

La acea vreme se vorbea ca valoarea tranzactiei ar fi undeva intre 70 si 90 de milioane de euro.

Primele informatii cum ca grupul german Rewe, proprietarul lantului de supermarketuri Billa, ar intentiona sa plece din tara noastra au aparut in 2014, cand acesta a renuntat la operatiunile din Italia. Si in acest caz, tot Carrefour a fost cumparatorul.

A.S.

Citeste si:
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Sursa: Ziare.com