Carrefour pleaca din Grecia

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 14:30
2771 citiri
Carrefour pleaca din Grecia
Foto: dinorasulmeu.ro

Retailerul francez Carrefour a anuntat ca isi va vinde actiunile catre partenerul grec Marinopoulos. Reprezentantii companiei au anuntat ca schimbarea era necesara in conditiile economice actuale ale Greciei.

Aceasta tranzactie va permite noilor detinatori ai pachetului de actiuni sa faca fata provocarilor actuale ale mediului economic din Grecia, scrie Fox Business. Familia Marinopoulos detine cea mai buna pozitie pentru a putea asigura managementul in perioada urmatoare, au spus reprezentantii francezilor.

Tranzactia vine in contextul alegerilor parlamentare care se vor desfasura in Grecia, dupa ce partidele politice nu au putut ajunge la un acord cu o luna in urma. Grecii se tem de urmarile alegerilor, tara lor putand parasi zona euro din cauza crizei profunde in care se gaseste.

Intre timp, Carrefour s-a reorientat spre piata din Argentina. Marinopoulos va prelua franciza Carrefour, tranzactia nefiind una in care se vor achita bani cash. Ei vor detine franciza si pentru alte tari precum Cipru, Bulgaria si Albania. Tranzactia va fi definitivata in cursul saptamanilor urmatoare, dupa obtinerea aprobarilor de la statul grec. Oficialii Carrefour nu au oferit informatii suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#retailer carrefour grecia, #criza economica datorii bani, #zona euro europa , #stiri Carrefour