Carrefour-ul din Franta a vandut tone de carne alterata

Marti, 25 Martie 2008, ora 11:20
2335 citiri
Carrefour-ul din Franta a vandut tone de carne alterata

110 magazine din Franta au vandut carne alterata, scrie marti "Le Figaro". Printre acestea se numara cele 29 de centre Carrefour, 59 de centre Manoprix si 22 de centre Manop.

Este vorba practic de doua tone si jumatate de carne infestata cu bacteria Escherichia coli 0157, care a fost adusa din data de 10 martie de la abatorul Socopa de Coutances.

Aceasta bacterie, ce provoaca probleme renale, se pare ar proveni din intestinul mamiferelor, si dupa parerea celor de la abator, ea a fost transmisa celorlalte animale de la o bucata de piele tabacita murdara.

Coli Escherichia poate provoca gastro-enterita, simptomele fiind vizibile la doua zile de la consumarea carnii infestate.

De asemenea, aceasta bacterie poate provoca si moartea persoanelor cu imunitatea organismului scazuta, cum ar fi batranii si copiii.

Clientii magazinelor, implicate in acest caz, au fost anuntati vineri 21 martie, dupa 11 zile de la cumpararea producelor din carne alterata, asupra riscului la care au fost expusi.

Intre timp, laboratorul Socopa a alertat seviciile veterinare din departamentul de la Directia generala pentru alimentatie. In opinia Sandrinei Mercier, responsabila asupra calitatii produselor in magazinele Carrefour, aceasta situatie a fost cauzata de faptul ca rezultatele testelor la care sunt supuse produsele sunt anuntate abia dupa 7 zile. Purtatorul de cuvant al magazinului Carrefour spune ca situatia este sub control, ca nu au existat situatii in care marfa sa fie returnata si conform evidentelor nu s-au semnalat imbolnaviri.

Magazinul a facut chiar si un sondaj de opinie prin intermediul cartilor de fidelitate ale clientilor. Oamenii au fost informati sa fiarba carnea inainte de a o consuma.

Ultima infestare de acest fel a carnii s-a produs in noiembrie 2005 si a fost implicata marca Chantegrill si societatea producatoare Soviba. Si in acest caz, vinovata a fost tot bacteria Escherichia coli 0 157.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bacterie, #carne, #stricata, #carrefour , #stiri Carrefour