40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională cartea pe care spune că a publicat-o. Scrisoarea deschisă postată de Clotilde Armand

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 18:14
7674 citiri
40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională cartea pe care spune că a publicat-o. Scrisoarea deschisă postată de Clotilde Armand
Sorin Grindeanu susține că a scris o carte de matematică împreună cu tatăl său FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat pe Facebook marți, 21 decembrie, o scrisoare deschisă semnată de 40 de matematicieni și oameni de știință prin care îi cer ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să trimită la Biblioteca Naţională a României şapte exemplare din cartea pe care şi-a trecut-o în CV.

”40 de matematicieni îi cer domnului ministru Grindeanu să trimită la Biblioteca Naţională a României şapte exemplare din cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, carte de negăsit timp de 19 ani de la tipărire. Curaj, dle Grindeanu”, a scris Clotilde Armand.

Aceasta publicat şi scrisoarea deschisă semnată de cei 40 de specialişti.

”Comunitatea universitară şi academică din România încurajează munca onestă, originală, care respectă standardele internaţionale de calitate. Numai aplicând aceste principii putem combate impostura şi frauda în învăţământ şi cercetare. Impunerea unor reguli de etică în învăţământ este un proces dureros, care implică multe sacrificii. Dacă un student aflat în criză de timp preia o pagină din altă sursă în lucrarea de licenţă, el şi-a însuşit în mod nepermis munca altor cercetători. Materia respectivă nu a fost aprofundată de către student. Pe cale de consecinţă, lucrarea se respinge. În cazul în care o lucrare ştiinţifică este citată într-un curriculum vitae, fiind folosită ca argument pentru avansarea profesională, cu atât mai mult când este vorba despre poziţii în cadrul statului român, exigenţele sunt foarte serioase”, se arată în scrisoarea deschisă.

Potrivit specialiştilor, ”dacă autoritatea unui cadru didactic universitar se bazează în ultimă instanţă pe faptul că statul român a acreditat universitatea respectivă, orice urmă de îndoială legată de comportamentul etic al celor care ocupă funcţii înalte în statul român ştirbeşte legitimitatea şi autoritatea unui profesor şi îi îngreunează misiunea de combatere a fraudei prin respectarea eticii în învăţământ şi cercetare”.

”Domnule ministru, există motive de îndoială care ştirbesc autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, autoritatea viceprim-ministrului şi a întregului Guvern. Atâta timp cât cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” de Nicolae Grindeanu şi Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultată într-o bibliotecă publică, aceste motive de îndoială legate de existenţa ei produc un rău mult mai mare decât binele adus de contribuţia unui om la actul de guvernare. Dezbaterea publică legată de carte are multiple efecte negative pentru imaginea dumneavoastră şi a Guvernului. Singurul mod în care această dezbatere poate fi curmată este să trimiteţi către Biblioteca Naţională a României, cu titlu de depozit legal, cele 7 exemplare stipulate de legea 111/1995”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Sâmbătă, Clotilde Armand a postat, pe Facebook, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, exprimă dubii cu privire la lucrarea de matematică pe care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine că a scris-o împreună cu tatăl său şi pe care a trecut-o în Curriculum Vitae.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a replicat, afirmând că a răspuns încă de acum 4 ani acestor acuzaţii şi o sfătuieşte pe Armand "să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă". "Clotilde, vreţi să deschidem o acoladă şi să vorbim despre Aegis sau ne rezumăm la şobolanii, gunoiul şi mizeria din sectorul 1?!", a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

Ulterior, Grindeanu a afirmat că "povestea cu cartea" este doar "încă o şobolăneală a doamnei Clotilde Armand".

Citește și:
Ciolacu, critici dure pentru Clotilde Armand: ”8 pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei și-n mijlocul străzii”
Ciolacu, critici dure pentru Clotilde Armand: ”8 pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei și-n mijlocul străzii”
Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că s-a plimbat prin Sectorul 1, la invitația lui Clotilde Armand. Ciolacu arată că a descoperit munți de gunoi, chiar lângă Sala Palatului. ”8...
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei,...
#carte sorin grindeanu, #Clotilde Armand, #scrisoare deschisa, #carte matematica , #stiri Clotilde Armand
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Cum merge Referendumul pwntru realegerea lui Tudorache-Diamant ?