Sorin Grindeanu a fluturat în fața jurnaliștilor cartea sa dată dispărută: "Aș fi spus că e o ciorbă reîncălzită, dar e o șobolăneală"

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 13:38
8568 citiri
Sorin Grindeanu a fluturat în fața jurnaliștilor cartea sa dată dispărută: "Aș fi spus că e o ciorbă reîncălzită, dar e o șobolăneală"
Sorin Grindeanu a adus cartea pe care a trecut-o în CV FOTO Digi24.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a arătat, într-o conferință de presă, un volum despre care spune că este cartea pe care și-a trecut-o în CV și despre care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea că "nu a putut fi găsită în vreo bibliotecă publică sau pe internet".

Vicepremierul Sorin Grindeanu a spus că povestea este veche și a fost rostogolită, calificând actul primăriței drept "o șobolăneală".

„Sunt oameni care se recomandă prin anumite virtuți și există doamna Armand, care se recomandă prin gunoi. Mult gunoi și mizerie”, a spus Grindeanu.

„Aș fi spus că povestea cu cartea e o ciorbă reîncălzită din 2017, dar nici măcar asta să știți că nu e. E doar încă o șobolăneală a doamnei Clotilde Armand. Mă adresez direct doamnei: Madame Armand, attention! Aici e cartea și pot să vă spun că ați pierdut încă un război din șirul multor altora pe care le-ați deschis. Eu am făcut școala la timp și complet. Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole și să vedeți ce note am luat și ca elev, și ca student”, a adăugat el.

La scurt timp de la declarațiile televizate ale ministrului a venit și replica primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, sub forma unei postări pe Facebook.

"Sorin Grindeanu a găsit cartea lui Florin Roman 🙂

Cam acesta este răspunsul unui ministru atunci când un matematician îi solicită să doneze cartea scrisă de el (de negăsit în biblioteci și nicăieri de la 19 ani de la publicare) la Institutul de Matematică al Academiei Române sau la Biblioteca Națională.

În loc să fie mândru că există un interes pentru cartea sa și să doneze un exemplar spre studiu, dl. Grindeanu lansează injurii de maidan la această solicitare. Nu că am fi avut mari pretenții de la autorul OUG 13.

Sper ca domnul prim-ministru Ciucă să ia măsuri privind acest nou caz Roman din Guvernul său. Deoarece acest impostor este o rușine pentru întreaga comunitatea științifică din România.

PS: Faceți publică cartea... dle. Grindeanu. Lăsați golăniile și injuriile la dvs. în partid", a scris Armand.

Declarațiile vin după ce sâmbătă, 18 decembrie, Clotilde Armand a postat pe Facebook o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, arată că o lucrare de matematică pe care Sorin Grindeanu și-a trecut-o în CV nu este de găsit nici măcar la Biblioteca Națională.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României”, a scris primarul pe Facebook, făcând aluzie la recentul scandal care a dus la demisia proaspătului ministru al digitalizării.

„La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român, cât și comunității matematice. Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) și a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărții sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunității științifice”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

La scurt timp, tot pe Facebook, a venit și replica lui Sorin Grindeanu: „Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara”.

#carte sorin grindeanu, #scandal grindeanu armand, #Clotilde Armand, #florin roman , #stiri Sorin Grindeanu
Comentarii