Ruşii au confiscat cărţi ucrainene din bibliotecile din Luhansk şi le-au ars. Mii de copii din teritoriile ocupate ar fi fost deportaţi forţat în Rusia

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 14:46
2065 citiri
Ruşii au confiscat cărţi ucrainene din bibliotecile din Luhansk şi le-au ars. Mii de copii din teritoriile ocupate ar fi fost deportaţi forţat în Rusia
Procurorii ruşi din regiunea ocupată Lugansk au primit ordin să confişte 365 de ediţii de cărţi ucrainene din şcolile şi bibliotecile din regiune FOTO Twitter/ Gurbaksh Singh Chahal

Forţele ruse au confiscat cărţi ucrainene din bibliotecile şi şcolile din estul ocupat al regiunii Luhansk şi le-au ars în centrale termice, potrivit Centrului Naţional de Rezistenţă, o organizaţie condusă de Forţele Speciale ale Ucrainei.

În Rovenky, ocupată de ruşi, cărţile ucrainene, în special literatura, sunt arse în masă, potrivit relatării. The Guardian nu a putut verifica informaţia.

Procurorii ruşi din regiunea ocupată Lugansk au primit ordin să confişte 365 de ediţii de cărţi ucrainene din şcolile şi bibliotecile din regiune, relatează Kyiv Independent.

Rusia a depus un efort deliberat pentru a impune naraţiuni propagandistice copiilor ucraineni prin educaţie în teritoriile ocupate de la începutul invaziei în Ucraina.

Mii de copii din teritoriile ocupate ale Ucrainei ar fi fost deportaţi forţat în Rusia.

Pe 18 ianuarie, Daria Herasymchuk, consilierul prezidenţial al Ucrainei pentru drepturile copiilor şi reabilitare, a raportat că Rusia a răpit aproape 14.000 de copii ucraineni. Doar 125 dintre ei au revenit în Ucraina.

#carti ucraina, #rusi, #lugansk, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina