Cum alegi cele mai bune cărucioare pentru copii?

Advertorial
Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 18:14
4339 citiri
Cum alegi cele mai bune cărucioare pentru copii?
FOTO: drool.ro

Cărucioarele pentru copii și landourile sunt printre sistemele esențiale de transport utilizate de către părinții din întreaga lume, alături de scaunele auto, sistemele ergonomice de atașare a copilului la piept sau sistemele menite să contribuie la mobilitatea și dezvoltarea copiilor în timpul liber (trotinetă, tricicletă, bicicletă etc.).

Este perfect normal să mergi în cât mai multe magazine sau să răsfoiești paginile celor online ca să-ți faci o idee despre cum ar trebui să arate căruciorul și landoul ideal, ce criterii ar trebui să îndeplinească etc. Proces care poate fi unul anevoios și de lungă durată, mai ales pentru un părinte începător. Cert e că toate aceste eforturi se vor reflecta în ușurința cu care-l vei scoate la plimbare și în confortul de care vă beneficia micuțul.

Așa că iată câteva sfaturi utile pe care să le pui în practică astfel încât să poți economisi eficient timp și alte resurse.

  • Alegerea unui cărucior în funcție de numărul copiilor
  • Alegerea unui cărucior în funcție de materiale
  • Alegerea căruciorului în funcție de standardele europene
  • Alegerea unui cărucior copii după funcții și accesorii
  • Cum alegi landoul ideal pentru copilul tău

Alegerea unui cărucior în funcție de numărul copiilor

Unii părinți au bucuria de a crește nu doar unul, ci doi sau trei copii în același timp. Dar un părinte nu are decât două mâini, ceea ce face imposibil utilizarea unui cărucior pentru fiecare micuț în parte. Așa că cei de la Drool vin cu o gamă variată de cărucioare și pentru familiile cu astfel de nevoi speciale ce pot avea nevoie de exemplu, de cărucioare gemeni.

Ele vin însoțite de toate accesoriile de care poți avea nevoie pentru cei doi copii astfel încât să poți merge în plimbări confortabile fără niciun fel de griji.

Alegerea unui cărucior în funcție de materiale

Fiind cel mai utilizat sistem de transport încă din primele lui zile de viață, te vă interesa să alegi un cărucior care rezistă cu succes atât la drumurile prevăzute cu gropi și alte elemente care pot afecta mersul și componentele acestuia. Cu cât materialele din care e confecționat sunt de o calitate mai bună, cu atât acesta vă face față mai ușor.

Iar dacă micuțul adoarme și e liniștit atunci când e plimbat cu căruțul, nu vă trebui să te îngrijorezi că s-ar putea trezi sau că ți se vă defecta atunci când îți e lumea mai frumoasă. Prin urmare, cu cât drumul este mai anevoios, cu atât căruciorul ar trebui să fie prevăzut cu roți mai mari, mai groase, respectiv cu o suspensie prin care oprirea să fie realizată la momentul oportun. În acest sens, o categorie de interes pe care s-o răsfoiești la Drool poate fi cea cu cărucioare sport unde vei găsi multe sugestii ergonomice.

Alegerea căruciorului în funcție de standardele europene

Cele mai bune cărucioare copii sunt certificate după standardele europene, asigurând prin indicativul EN1888-1:2018 că modul de construcție este unul 100% sigur și comod, de la A la Z. Ar trebui să știi totuși că, cei de la Drool se asigură în permanență că sistemele de transport disponibile sunt adecvate pentru siguranța celor mici și a celor mari, iar dacă acest indicativ nu există, nu înseamnă neapărat că ai făcut o alegere rea atâta timp cât micuțul tău beneficiază de tot ceea ce are nevoie iar manipularea căruciorului este una facilă.

Alegerea unui cărucior copii după funcții și accesorii

Cu cât căruciorul este prevăzut cu mai multe funcții și accesorii, cu atât te vei asigura că timpul petrecut împreună atunci când vă plimbați este unul de calitate, lipsit de neplăceri. O alegere potrivită sunt cărucioarele Skiddou care au un sistem ultracompact, pliabil și ușor, care dispun și de landou, copertine reglabile ce oferă protecție împotriva razelor puternice de lumină și soare, funcție de leagăn, mânere rotative și/sau ajustabile pe diferite trepte etc. Cu aceste cărucioare și landouri copii vei scăpa de multe griji și alte investiții.

Cum alegi landoul ideal pentru copilul tău?

Dacă te-ai decis deja să achiziționezi un cărucior multifuncțional 2 sau 3 în 1 care dispune și de landou, nu mai e necesar să te orientezi separat către un astfel de element. În caz contrar, recomandarea noastră e ca să urmezi aceleași criterii precizate la achiziția unui cărucior de calitate, unde cele mai importante aspecte sunt compatibilitatea cu căruciorul, cu mașina și adaptabilitatea materialelor la condițiile de mediu, fără a omite plăcerea pe care cel mic o are atunci când folosește acest sistem de transport.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Carucioare copii, #alegere carucioare copii , #copii