O femeie în scaun cu rotile a rămas fără mașină, deși parcase pe locurile pentru persoane cu handicap

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 13:06
14650 citiri
O femeie în scaun cu rotile a rămas fără mașină, deși parcase pe locurile pentru persoane cu handicap
Femeia în cărucior cu rotile căreia i-a fost ridicată mașina după ce a parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap FOTO Captură Video Adevărul

Polițiștii constănțeni au ridicat o mașină parcată pe locurile destinate persoanelor cu handicap, din fața unui supermarket, marți, 3 ianuarie. Cu toate acestea, proprietara vehiculului s-a dovedit a fi o femeie în scaun cu rotile, care a fost nevoită să plătească o amendă de 570 de lei pentru a-și recupera mașina.

Cei doi soți din Constanța, ambii cu dizabilități, au ieșit la cumpărături în seara zilei de mați, însă când s-au întors în parcare au realizat că mașina le-a fost ridicată, potrivit Adevărul.

Reprezentanții poliției locale le-au transmis că mașina a fost ridicată deoarece nu ar fi avut afișat pe bord ecusonul care să dovedească faptul că autoturismul aparține unei persoane cu dizabilități.

Proprietarul mașinii le-a explicat polițiștilor că autoturismul avea lipit un autocolant cu semnul persoanelor cu dizabilități atât pe parbrizul din față, cât și pe luneta din spate. Mai mult, documentele mașinii (Talonul și Cartea de Identitate) menționează faptul că mașina a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, soția șoferului fiind imobilizată în cărucior cu rotile.

(FOTO Adevărul)

Familia în cauză, însoțită de copilul lor de 3 ani, a reușit să-și recupereze mașina de la locul de depozitare a autoturismelor ridicate în jurul orei 23.00, după ce au plătit 570 de lei, taxă de ridicare a autoturismului.

Proprietarul mașinii a depus în cursul nopții și plângere la Poliția Națională.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Ziua de Constanța că a fost ”un exces de zel” al polițistului local, care ar trebui sancționat.

”Cazul persoanei cu dizabilități de la Constanța, a cărei mașină a fost ridicată de Poliția Locală fără să fie făcută o verificare arată incompetența organelor statului, respectiv ale autorităților locale care se află în subordinea administrației publice locale. Mai mult decât atât, legitimația pe care trebuia să o dețină, nu să o și expună persoana cu dizabilități este emisă tocmai de aceste organe ale autorităților locale. Legea nu arată în mod expres că trebuie să expui acea legitimație în parbriz sau orice alt loc vizibil ci doar deținerea acestei legitimații, ceea ce s-a întțmplat în cazul persoanei cu dizabilități ce a avut de suferit în urma acțiunii Poliției Locale. (...)Am putea spune că polițistul a săvârșit un soi de neglijență în serviciu. (...)Exista și varianta să aștepte revenirea persoanei la autoturism și ulterior să sancționeze persoana respectivă. (...)Eu consider că a fost un exces de zel la acel polițist local. Toată culpa revine polițistului local care nu a făcut verificări în cazul acelei mașini. Părerea mea este că ar trebui să returneze banii pe care i-a încasat pentru recuperarea autoturismului. Indolența polițistului ar trebui sancționată“ - a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Conform Regulamentului Parcărilor din municipiul Constanța, „persoanele cu handicap, la cerere, pot beneficia de o legitimație pentru locurile de parcare gratuite/fără plată în locurile marcate și semnalizate în acest sens”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#carucior rotile, #masina ridicata, #Constanta , #eveniment