La ce gesturi recurge Casa Albă pentru a lupta împotriva deficitului de profesori în SUA

Miercuri, 31 August 2022, ora 17:55
2341 citiri
La ce gesturi recurge Casa Albă pentru a lupta împotriva deficitului de profesori în SUA
Iniţiativele urmează să fie expuse la Casa Albă sub coordonarea soţiei preşedintelui Joe Biden, Jill Biden FOTO: Hepta.com

Administraţia Biden a anunţat, miercuri, 31 august, o serie de iniţiative pentru a face faţă problemelor de recrutare a profesorilor în SUA (care în opinia sa sunt cauzate de salariile prea mici), în special în colaborare cu site-uri de căutare de locuri de muncă şi cu sindicate, potrivit AFP.

Iniţiativele urmează să fie expuse în cursul zilei de miercuri, la Casa Albă, sub coordonarea soţiei preşedintelui Joe Biden, Jill Biden, ea însăşi profesoară într-o universitate publică.

"Prea multe şcoli au dificultăţi în a ocupa poziţii de profesori", constată executivul american într-un comunicat, făcând apel la creşterea salariilor.

"În medie, profesorii câştigă cu 33% mai puţin decât alte persoane active cu o diplomă de învăţământ superior", îşi exprimă regretul Casa Albă, care subliniază că salariul săptămânal al profesorilor în şcolile americane, ajustat la inflaţie, nu a crescut în medie decât cu 29 de dolari între 1996 şi 2021.

Deşi executivul american nu controlează direct la nivel federal recrutarea şi remunerarea profesorilor, competenţe care aparţin statelor şi colectivităţilor locale, el are totuşi puterea de a acţiona indirect.

Casa Albă a anunţat astfel iniţiative pentru crearea a trei site-uri specializate pentru a încuraja recrutarea profesorilor.

Departamentul Educaţiei şi Departamentul Muncii le-au scris, de altfel, colectivităţilor locale pentru a le încuraja să apeleze la fondurile publice disponibile, adică mai multe sute de miliarde de dolari pentru cheltuieli, votate pentru a relansa economia americană după pandemia de COVID-19.

Executivul american a mai precizat că mai multe organizaţii sindicale vor colabora în privinţa recrutărilor prin ucenicie.

De asemenea, Casa Albă îi încurajează pe profesorii din ţară să exploateze mecanismele de ştergere a datoriei studenţeşti care le sunt puse la dispoziţie.

Citește și:
„Bucătarul lui Putin” le cere Statelor Unite să nu „îl trezească”: „Lăsați câinii care dorm să doarmă”
„Bucătarul lui Putin” le cere Statelor Unite să nu „îl trezească”: „Lăsați câinii care dorm să doarmă”
Oligarhul rus Evgheni Prigojin, supranumit şi "bucătarul lui Putin”, a avertizat Statele Unite să nu desemneze Grupul Wagner, gruparea de mercenari pe care a fondat-o şi care este implicată...
Hackeri chinezi, acuzați că au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru COVID ale SUA
Hackeri chinezi, acuzați că au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru COVID ale SUA
Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru Covid-19 din SUA, începând din 2020, a anunţat luni Secret Service, transmite Reuters. Secret Service a...
Comentarii