Casa Albă denunță drept ”incredibil de periculoase” atacurile lui Elon Musk la adresa fostului consilier al președintelui Biden, medicul Anthony Fauci

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 07:52
2850 citiri
Casa Albă denunță drept ”incredibil de periculoase” atacurile lui Elon Musk la adresa fostului consilier al președintelui Biden, medicul Anthony Fauci
Casa Albă FOTO / Facebook The White House

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat luni drept "incredibil de periculoase" atacurile lui Elon Musk la adresa fostului consilier al preşedintelui american pentru pandemia de COVID-19, Anthony Fauci, transmite AFP.

Comentariile patronului Tesla şi Twitter sunt "revoltătoare şi deconectate de la realitate", a adăugat ea, după ce Elon Musk a cerut ca imunologul să fie dat în judecată pentru presupuse crime comise în perioada în care a ocupat o funcţie publică.

"Prenumele mele sunt Judecaţi/Fauci", a scris Elon Musk pe Twitter referindu-se la obiceiul pe care îl au unii americani - detestat de o parte din conservatori - de a se prezenta prin indicarea prenumelor ce corespund identităţii lor de gen.

Musk a postat, de asemenea, o memă în care doctorul Fauci îi spune preşedintelui SUA:"Încă un lockdown, regele meu", o critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a combate pandemia.

Tweet-ul a devenit rapid viral, primind atât aprecieri, cât şi critici.

Congresmenii republicani au ameninţat că îl vor avea în vizor pe Anthony Fauci pentru vaccinurile anti-COVID, purtarea obligatorie a măştilor şi alte măsuri legate de pandemie după ce vor prelua controlul în Camera Reprezentanţilor în ianuarie.

Consilier al preşedintelui republican Donald Trump şi apoi al democratului Joe Biden, omul de ştiinţă s-a trezit în centrul unor dezbaterii uneori extrem de violente cu privire la modul în care a fost gestionată pandemia. Anthony Fauci a primit ameninţări cu moartea şi i-a fost acordată protecţia poliţiei în primăvara anului 2020.

Imunologul în vârstă de 81 de ani urmează să demisioneze din funcţia de consilier prezidenţial pentru pandemie luna aceasta. Va părăsi, de asemenea, înainte de sfârşitul anului, funcţia de director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase pe care a deţinut-o timp de 38 de ani.

#Casa Alba, #Biden, #musk, #anthony fauci, #atacuri, #Elon Musk , #SUA