Casa Albă: Pilotul rus care a doborât drona americană în Marea Neagră este ”complet idiot”

Joi, 23 Martie 2023, ora 08:16
9413 citiri
Casa Albă: Pilotul rus care a doborât drona americană în Marea Neagră este ”complet idiot”
Rusia vrea să-i recompenseze pe piloții Su-27 pentru drona americană doborâtă FOTO Twitter

Pilotul rus care a doborât drona în Marea Neagră a fost numit ”complet idiot” de către coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională al SUA de la Casa Albă, John Kirby, în cadrul unui briefing, miercuri, 22 martie.

El crede că recompensarea pilotului unui avion de luptă rusesc Su-27 pentru faptul că a făcut o manevră periculoasă, a încălcat regulile de siguranță și a doborât o dronă MQ-9 Reaper este o prostie totală. O astfel de decizie tocmai a fost luată cu o zi înainte la Kremlin.

„Nu cunosc nicio altă armată din lume, nicio altă forță aeriană din lume, care să recompenseze un pilot pentru că a prăbușit o dronă. Dacă ăsta e curaj, cred că trebuie o altă definiție. Este ridicol. Este ofensator” – a spus reprezentantul Casei Albe, care a fost amiral al Marinei.

În plus, Casa Albă a remarcat că marina rusă îi învață pe viitorii soldați să evite coliziunile cu orice echipament, indiferent de circumstanțe, deoarece viața umană nu este întotdeauna pe primul loc.

„Nu am idee de ce au acordat un premiu pentru curaj unui pilot care, în cel mai rău caz, s-a expus pe el însuși și o proprietate a SUA și, în cel mai bun caz este doar un idiot”, a spus el.

Pe 17 martie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că ministrul Apărării Serghei Șoigu vrea să-i recompenseze pe piloții Su-27 pentru drona americană doborâtă. Potrivit oficialilor ruși, armata a împiedicat UAV-ul să încalce „granițele zonei regimului de utilizare temporară a spațiului aerian”.

#Casa Alba, #pilot rus, #doborare, #drona, #Marea Neagra, #idiot , #Razboi Ucraina