11 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să îți pui casa la vânzare. La ce se uită potențialii cumpărători

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 23:08
13722 citiri
11 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să îți pui casa la vânzare. La ce se uită potențialii cumpărători
Vânzarea unei case poate să dureze destul de mult FOTO Unsplash

Oamenii care decid că este timpul să își vândă casa doresc o tranzacție cât mai rapidă, o ofertă pe măsură și puțină bătaie de cap. Din păcate, lucrurile nu se întâmplă mereu așa în realitate.

Vestea bună este că puteți face câteva lucruri înainte de a scoate casa la vânzare pentru a vă asigura că primiți o oferă bună cât mai rapid, potrivit moving.com.

11 lucruri esențiale înainte să îți vinzi casa

Cercetează piața

Începe prin a cerceta piața ca să îți faci o idee în privința prețului potrivit. Uită-te la locuințe similare cu a ta, în același cartier, fii atent la suprafață și caracteristici.

Găsește un agent imobiliar

Există mai puține bătăi de cap atunci când apelezi la un agent imobiliar, însă ar trebui să aibă experiență în zona respectivă și conexiuni cu potențiali cumpărători. Agenția imobiliară ar trebui să fie capabilă să vă prezinte un plan concret referitor la vânzarea casei.

Mai multe corpuri de iluminat

Poate părea ciudat, însă asigură-te că toate becurile sunt funcționale și că toate corpurile de iluminat sunt aprinse când potențialii cumpărători vin la vizionare. Mulți sunt impresionați de o casă luminoasă și tind să le taie de pe listă pe cele întunecate.

Curățenie generală

Prima impresie contează mult. Fii sigur că nu există mirosuri urâte, podele murdare, sau suprafețe pline de praf. Fă o curățenie generală, astfel încât totul să fie impecabil. Atunci când te muți într-o casă nouă, vrei să te simți bine, primul gând nu trebuie să fie că trebuie să te apuci de o curățenie temeinică.

Ordine și spațiu

O casă dezordonată, cu multă mobilă inutilă, dulapuri pline la vedere sau rafturi ticsite nu va atrage potențialii cumpărători. Totul trebuie să fie organizat și aerisit ca să creeze senzația de spațiu.

Reparații

Înainte de a vinde o casă, trebuie să te asiguri că faci niște reparații minime: încuietori, uși care scârțâie, robinete care curg, crăpături în pereți. Dacă le lași așa, cumpărătorii fie vor avea impresia că nu a fost îngrijită și întreținută, fie vor încerca să ofere un preț mult mai mic sub pretextul că trebuie să facă reparații după ce se mută.

Un strat proaspăt de vopsea

Acum este momentul să vopsești pereții, cu atât mai mult dacă sunt desenați de copii sau pur și simplu degradați de timp. Albul, sau culorile deschise, fac casa să pară mai mare și mai luminoasă.

Aranjați casa

Casa trebuie să arate cât mai atractiv pentru potențialii cumpărători: iarbă tunsă, curte amenajată, flori pe masă, sau orice alt element de decor ce o va face să pară primitoare.

Fotografii profesionale

Cei mai mulți cumpărători caută locuințe online, astfel că imaginile contează foarte mult. Dacă pozele nu sunt bune, aceștia ar putea să treacă casa cu vederea. Pozele trebuie să aibă o rezoluție bună, să fie făcute din unghiuri care să surprindă întreaga încăpere, cu accent pe punctele forte ale casei pe care vreți să le scoateți în evidență și să fie luminoase.

Depozitarea lucrurilor din casă

Înainte de a pune casa la vânzare ar trebui să scăpați de mobila și de lucrurile în exces dacă este posibil.

Cât mai puține obiecte personale

Casa trebuie să fie primitoare, însă nu să dea senzația că este deja mulată pe altă familie. Este ideal să nu lăsați la vedere poze înrămate, jucării, premii, sau orice alt obiect foarte personal.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#casa de vanzare, #apartament de vanzare, #ponturi , #stiri imobiliare
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cum să îți pui casa la vânzare?