Cum s-ar putea modifica următorul proiect Casa Verde: ”Să fie împreună cu capacitate de stocare”

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 13:08
3502 citiri
Cum s-ar putea modifica următorul proiect Casa Verde: ”Să fie împreună cu capacitate de stocare”
FOTO Pexels

Următorul proiect Casa Verde fotovoltaice ar putea fi împreună cu capacitate de stocare, astfel încât să nu se mai creeze o presiune pe sistemul de distribuţie, iar distribuitorii să fie nevoiţi să facă întăriri şi extinderi, care se vor reflecta în tarif, a declarat, luni, Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"Au existat discuţii de acum o lună la nivel guvernamental ca următorul proiect Casa Verde fotovoltaice să fie împreună cu capacitate de stocare. Dacă vom avea stocare, nu vom injecta în sistem, nu vom crea o presiune pe sistemul de distribuţie, iar după aceea distribuitorii să fie nevoiţi să facă întăriri şi extinderi ş.a.m.d. Toate acestea se vor duce după aceea în tarif (...) În momentul de faţă se discută, se analizează să se vadă exact cum se va proceda şi există posibilitatea în viitor să facem un proiect care să fie numai pentru stocare pentru cei care în momentul de faţă au capacităţi instalate în fotovoltaic, fără stocare, pentru prosumatori", a menţionat Gabriel Andronache, la o conferinţă de specialitate organizată de Ziarul Financiar.

El a explicat că panourile fotovoltaice produc "în momentul în care nu suntem acasă".

"Zilele precedente au fost peste 360.000 de consumatori care nu au avut energie electrică. Dacă aveau capacităţi de stocare, lucrurile erau mult mai simple, mai uşor de gestionat, pentru că vremea este vreme", a spus vicepreşedintele ANRE.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat organizarea, în perioada 22 - 28 noiembrie, a unei noi sesiuni de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice".

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis AGERPRES, înscrierea instalatorilor în program şi transmiterea documentelor în vederea validării se efectuează prin intermediul aplicaţiei pusă la dispoziţia acestora pe pagina de internet a AFM. Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare şi alte informaţii privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanţare aferent sesiunii 2023, disponibil pe www.afm.ro.

Un nou bir pregătit pentru români. Cine sunt cei care vor plăti “taxa pe soare”
Un nou bir pregătit pentru români. Cine sunt cei care vor plăti “taxa pe soare”
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor, în ciuda asigurărilor din partea Guvernului...
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Elon Musk a declarat luni seară, 19 februarie, că primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este...
#Casa Verde Fotovoltaice, #Casa Verde program Guvern, #panouri fotovoltaice , #panouri fotovoltaice