Casa verde - un trend promițător în domeniul construcțiilor

Advertorial
Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 16:51
6141 citiri
Casa verde - un trend promițător în domeniul construcțiilor
FOTO: pixabay.com

Având în vedere că în prezent se pune tot mai mult accentul pe reducerea amprentei de carbon și protejarea mediului înconjurător, un trend promițător în domeniul construcțiilor îl constă realizarea caselor ecologice. Datorită cheltuielilor de întreținere minime pe care le înregistrează o locuință verde, acestea câștigă tot mai mult aprecierea oamenilor, mai ales în contextul schimbării comportamentului de consum al acestora.

Ce aspecte trebuie avute în vedere pentru a avea o casă ecologică?

Proiectarea unei locuințe ecologice implică multă atenție asupra procesului de alegere al materialelor, dar și al celui de construcție. Astfel, este esențial să fie utilizate materiale sustenabile, care nu generează un impact negativ asupra mediului înconjurător.

O astfel de locuință implică:

  • alegerea unor sisteme inovatoare de încălzire și răcire;
  • utilizarea energiei regenerabile;
  • alegerea unor sisteme arhitecturale inovatoare etc.

Cu certitudine, o casă verde nu este una convențională, ci reprezintă un model de locuință eficientă energetic, realizată într-o direcție sustenabilă de construcție. Cu alte cuvinte, reprezintă o perspectivă contemporană de construcție a unei case, obiectivele urmărite fiind consumul minim de energie și protecția mediului.

În plus, este important de menționat că o astfel de casă nu pune în pericol ideea de confort termic deoarece astăzi avem acces la o varietate de soluții moderne care pot fi integrate cu succes în aceste construcții sustenabile.

O caracteristică a caselor verzi este reprezentată de modul în care este asigurată energia necesară bunei funcționări a sistemului de încălzire, dar și a altor dispozitive. Astfel, o casă ecologică ar trebui să dispună de panouri solare, care să asigure eficiența sistemului de încălzire și nu numai. În ceea ce privește izolarea pereților, este indicat ca aceasta să fie efectuată utilizând vată minerală bazaltică sau de sticlă. De asemenea, o casă ecologică trebuie concepută în așa fel încât să capteze cât mai multă lumină naturală, pentru a diminua utilizarea celei artificiale.

Ușile și ferestrele din aluminiu - Ideale pentru o casă verde

Soluțiile care vizează partea arhitecturală a casei sunt bineînțeles, ușile și ferestrele. Acestea joacă un rol important atât din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva izolării termice, fonice și a siguranței.

Soluțiile de tâmplărie aluminiu sunt ideale pentru casele verzi. De ce? Pentru că oferă beneficii majore pe linie de eficiență energetică și sustenabilitate. În plus, datorită profilelor din aluminiu consolidate cu poliamida specială, tâmplăria oferă cele mai bune premise din punct de vedere al izolării termice, fără a exista compromisuri.

ALUMIL pune la dispoziție un portofoliu variat de ferestre și uși din aluminiu, certificate de Institutul pentru Case Pasive. Această certificare dovedește că sistemele dezvoltate pot fi folosite cu succes în cadrul proiectelor ce vizează construcții pasive, cu zero consum de energie.

Concluzii

Realizarea unei construcții sustenabile implică numeroase investiții, care trec de un buget standard. Dar, toate costurile ce implică construirea unei case verzi sunt justificate în totalitate, prin prisma faptului că aceasta va aduce beneficii incontestabile pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#Casa Verde, #constructii, #domeniul constructiilor , #proiecte constructii