Ziare.com

ANL: Prima Casa a avut un efect aproape zero in economie - sprijiniti constructiile noi!

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:28

   

ANL: Prima Casa a avut un efect aproape zero in economie - sprijiniti constructiile noi!
Efectul multiplicator in economie al programului Prima Casa a fost aproape zero, deoarece doar 5-6% din achizitii au vizat locuinte noi, astfel ca sprijinul statului trebuie orientat catre constructiile noi, a declarat joi directorul general al ANL, Dumitru Nancu.

"Exista aceasta masura (Noua Casa, n.r.) in programul de guvernare si poate va fi din 2014, dar nu sunt eu in masura sa spun acest lucru. Pentru a avea insa acest efect multiplicator in economie, este important ca statul sa sprijine constructiile noi", a spus Nancu, la conferinta de deschidere a targului imobiliar tIMOn.

El aratat ca din cele 97.000 de locuinte cumparate de la lansarea programului Prima Casa, doar 5-6% sunt construite dupa anul 1990.

Plafonul garantiilor pentru creditele Prima Casa a fost majorat la 30 iulie, prin hotarare de Guvern, cu 1 miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru cumpararea de locuinte construite de ANL. Garantiile vor fi acordate si platite numai in moneda nationala.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Prin modificarea programului, locuintele construite de ANL vor putea fi vandute si prin Prima Casa, iar asta ne permite ca tot ce obtinem din vanzari sa investim in constructii de alte proiecte", a aratat Nancu.

Schimbarea "Prima Casa" in "Noua Casa" a dublat numarul locuintelor vechi scoase la vanzare

ANL are in derulare patru proiecte de locuinte destinate programului "Locuinte prin credit ipotar", totalizand 1.200 de unitati (in Timisoara, Alba Iulia, Brasov si Venus-Olimp), si 41 de santiere unde sunt construite locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, care insumeaza 2.500 de unitati.

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din program? Ce se intampla cu preturile

Locuintele prin credit ipotecar sunt vandute cu 380-425 de euro pe metru patrat, iar cele pentru tineri cu 326 de euro pe metru patrat. ANL a vandut pana in prezent 320 de locuinte prin programul Prima Casa. In ultimii 15 ani, ANL a construit 34.000 de locuinte in toata tara.

tIMOn se desfasoara in perioada 24-26 octombrie in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor