Chiriasii ANL vor sa cumpere locuintele in rate

Luni, 26 Martie 2012, ora 08:11
2838 citiri
Chiriasii ANL vor sa cumpere locuintele in rate
Foto: Arhiva

Peste o mie de chiriasi ANL din trei judete din Transilvania s-au inscris, pana in prezent, intr-o asociatie care a propus Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cumpararea in rate a apartamentelor in care locuiesc.

Acestia nu isi pot lua credite la banci pentru achizitionarea locuintelor, asa ca vor sa plateasca, lunar, o rata care sa nu depaseasca 100 de euro, informeaza Curierul National.

Cei care fac parte din asociatie sunt din judetele Sibiu, Mures si Brasov.

"Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40 la suta din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente", a declarat presedintele asociatiei, Dan Cornel Nistor.

El a vorbit deja cu ministrul Turismului, Cristian Petrescu, caruia i-a propus ca sa nu se mai plateasca chirii, ca in prezent, ci o rata lunara de 100 de euro. Dat fiind ca sunt aproximativ 38.000 de locuinte ANL in Romania, s-ar strange lunar o suma de 3,8 milioane de euro, bani care ar putea fi folositi pentru construirea unor noi apartamente ANL.

Pana in prezent, doar 100 din totalul locuintelor ANL au fost cumparate de catre chiriasi.

Dan Cornel Nistor a spus ca, dupa intalnirea cu ministrul Cristian Petrescu, de la inceputul acestei luni, a trimis MDRT propunerea scrisa a asociatiei, pentru care a primit numar de inregistrare.

"Acum asteptam raspunsul oficial. In caz ca nu vom gasi intelegere la actuala guvernare, vom apela la liderii opozitiei fiindca este un subiect bun de campanie pentru orice politician sa ajute tinerele familii din Romania sa-si cumpere locuinta. In cazul in care nu reusim nici acest demers, vom aduna semnaturi din toata tara, peste o suta de mii, si vom putea initia singuri un proiect de lege. As vrea sa vad care parlamentar va vota impotriva", a declarat el.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#locuinte ANL rate, #vanzare locuinte ANL, #cumparare rate locuinte ANL , #ANL