Ziare.com

Chiriasii ANL vor sa cumpere locuintele in rate

Luni, 26 Martie 2012, ora 08:11

   

Chiriasii ANL vor sa cumpere locuintele in rate
Peste o mie de chiriasi ANL din trei judete din Transilvania s-au inscris, pana in prezent, intr-o asociatie care a propus Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cumpararea in rate a apartamentelor in care locuiesc.

Acestia nu isi pot lua credite la banci pentru achizitionarea locuintelor, asa ca vor sa plateasca, lunar, o rata care sa nu depaseasca 100 de euro, informeaza Curierul National.

Cei care fac parte din asociatie sunt din judetele Sibiu, Mures si Brasov.

"Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40 la suta din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente", a declarat presedintele asociatiei, Dan Cornel Nistor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

El a vorbit deja cu ministrul Turismului, Cristian Petrescu, caruia i-a propus ca sa nu se mai plateasca chirii, ca in prezent, ci o rata lunara de 100 de euro. Dat fiind ca sunt aproximativ 38.000 de locuinte ANL in Romania, s-ar strange lunar o suma de 3,8 milioane de euro, bani care ar putea fi folositi pentru construirea unor noi apartamente ANL.

Pana in prezent, doar 100 din totalul locuintelor ANL au fost cumparate de catre chiriasi.

Dan Cornel Nistor a spus ca, dupa intalnirea cu ministrul Cristian Petrescu, de la inceputul acestei luni, a trimis MDRT propunerea scrisa a asociatiei, pentru care a primit numar de inregistrare.

"Acum asteptam raspunsul oficial. In caz ca nu vom gasi intelegere la actuala guvernare, vom apela la liderii opozitiei fiindca este un subiect bun de campanie pentru orice politician sa ajute tinerele familii din Romania sa-si cumpere locuinta. In cazul in care nu reusim nici acest demers, vom aduna semnaturi din toata tara, peste o suta de mii, si vom putea initia singuri un proiect de lege. As vrea sa vad care parlamentar va vota impotriva", a declarat el.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor