Ziare.com

Udrea: Am primit 5.000 de solicitari pentru cumpararea de locuinte ANL

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 12:46

   

Udrea: Am primit 5.000 de solicitari pentru cumpararea de locuinte ANL
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri ca MDRT a primit circa 5.000 de solicitari de la chiriasi pentru cumpararea de apartamente construite in regim ANL, cu toate ca, pana in prezent, au fost vandute mai putin de 100 de astfel de locuinte.

"De asemenea, estimam ca anul viitor pretul unei locuinte ANL pe metrul patrat va fi mai mic decat in 2010", a declarat miercuri Elena Udrea, la inaugurarea ansamblului de locuinte pentru tineri construit in regim ANL in cartierul Colentina din sectorul 2 al Capitalei.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat in februarie ca pretul de vanzare al locuintelor ANL pentru chiriasi va fi de 19.140 euro pentru o garsoniera, de 26.950 pentru un apartament cu doua camere si de 36.014 euro pentru unul cu trei camere, din care se scade o "amortizare".

"Pretul de vanzare este compus din valoarea de inlocuire la momentul prezent, din care se scade valoarea amortizarii a locuintei, calculata de la punerea in functiune a locuintei si pana in momentul vanzarii sale. De asemenea, valoarea de inlocuire este media ponderata a pretului rezultat din licitatiile derulate de ANL in semestrul II 2009, la care se adauga 10% pentru cheltuieli neprevazute", a precizat Elena Udrea.

De exemplu, daca apartamentul ANL are trei camere si zece ani vechime, atunci amortizarea e de 700-800 euro anual, adica 60 euro pe luna. Daca respectivul chirias a locuit doi ani si jumatate in el, atunci din pretul maxim de 36.014 se va scadea o amortizare de 1.800 euro.

Totodata, Elena Udrea a mai spus ca s-a redus termenul obligatoriu de locuit pentru chiriasii care doresc sa cumpere apartamentul ANL, de la trei ani la un an. Initial, acest termen era de cinci ani.

In prezent, in Romania exista 26.000 locuinte ANL, din care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune sa vanda 20.000 locuinte. Totusi, mai putin de 100 de locuinte ANL au fost vandute pana in prezent.
Citeste mai multe despre Udrea locuinte ANL Udrea chiriasi ANL
Sursa: rNews

Articol citit de 3656 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai sa mori tu ?

peste juma de an o sa incepi cu lamentarile ca stau blocurile nefolosite; e cam aberant numarul de 5000 solicitari cand tu nu vinzi nici 100; dar e in spiritul pdl-ului, construim sute de km autostrazi, marim salarii cu sute de euro, si de fapt totul e cam a zecea parte din laudarosenie...

 

Elena spune pt hindivizi ca tine

ca prostimea care locuieste in ANL prefera chiria de citeva sute de mii lei vechi pe luna in loc sa faca credit ipotecar si sa devina stapina , ea , prostimea , ca tine ...pomanagii nu se inghesuie la munca grea sa plateasca casele , vor cadou...un credit de 30 mii euro pe 20 de ani inseamna ca atunci cind il achiti devi proprietar si daca imprumuti atitia bani, vei returna dublu in acesti ani ...cereri au fost in intentia de a primi oficial o comunicare despre evaluarea locuintei...eu as proceda altfel....le-as pune la dispozitie alte locuinte sociale in module sau baraci si atunci sa vezi cum vor gasi resurse financiare dar e mai usor sa locuiesti in lux pe banii poporului....tot o acuzati indiferent ce face ce zice dar a inteles si ea ca sunt multi dilii liberi si i se fisaie de voi ...

Mai sa fie!

Nesiguranta locului de munca nu te mai indeamna sa te imprumuti pentru a avea o garsoniera. Demagogia si incompetenta portocalie sint elemente specifice pdl-ului si lipitorilor lui.

Mai sa fie!

Ca si cum nu ne-am fi obisnuit cu minciunile ministresei, ne spune de vinzarea a 20 000 locuinte cind ea nu a reusit sa vinda decit 100. Crede ca daca ea a luat un credit de 1 milion de euro, toti chiriasii ANL au aceasta posibilitate. Nu ne mira incapacitatea ei de analiza pentru ca, oricum, nu se pricepe la economie, si ce este mai grav, majoritatea banilor romanilor sint la dispozitia unei asemea impostoare.

 

De ce vrea Elena Udrea locuintele ANL ?

Pt ca in aceste vremuri de recesiune si criza creditele se dau mai greu si numai cineva sus pus poate sa le obtina usor si pe termen mai lung.
Pt ca clientii PDL-ului sa poata pune mana pe ele si apoi sa le inchirieze sa mai obtina astfel un ban in plus. Nu statul trebuie sa castige ceva bani din aceste locuinte, ci altcineva. Ghici ?
Cred ca in mod normal astfel de locuinte ar trebuii sa treaca in administrarea primariilor locale si dna ministru sa nu-si mai bage coada in asemenea proiecte si sa-si vada de frunza si dezvoltarea turismului (cu elicopterul). Nu cred ca dna ministru mai are datoria aia mare la banca pe care a trecut-o in declaratia de avere de ceva timp.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor