Ansamblul rezidential The Park, proiect imobiliar de 37 milioane de euro

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 10:42
3580 citiri
Ansamblul rezidential The Park, proiect imobiliar de 37 milioane de euro

Dupa explozia imobiliara din anul 2007, investitorii s-au aratat mult mai putini interesati de ridicarea proiectelor imobiliare ambitioase pe perioada de criza.

Cum 2014 este anul in care numeroase ansambluri rezidentiale au inceput sa vanda din nou, analistii asigura ca piata este in plina dezghetare si investitorii nu mai au motive de temere. Astfel, au inceput sa apara si noi proiecte de dezvoltare a zonelor ramase inca libere pentru constructie in Capitala.

Un astfel de exemplu este ansamblul imobiliar The Park, o investitie ambitioasa care va aduce pe piata imobiliara peste 460 apartamente de vanzare noi.

Dezvoltatorul Hanner Group are planuri ambitioase pentru zona Tineretului

Proiectul estimat la 37 de milioane de euro apartine investitorului lituanian Hanner Grup care a finalizat deja primul bloc din ansamblul ce se va ridica in zona Parcul Tineretului pana in 2017.

Primul bloc din ansamblul rezidential a fost finalizat in primul semestru al anului si este o cladire mixta ce cuprinde atat apartamente studio, cu suprafete pornind de la 48 de metri patrati, cat si apartamente cu mai multe camere ce ajung pana la 108 metri patrati suprafata totala utila.

Raspunsul la proiectul lituanian a fost incurajator, in primele doua luni vanzandu-se peste 30% din numarul total de apartamente disponibile in prima cladire finalizata. Reprezentantii Hanner Group sunt de parere ca piata rezidentiala din Romania este pregatita din nou pentru proiecte ambitioase si apartamente moderne cu finisaje de calitate.

Acestia considera ca pentru a vinde bine este important sa se tina cont de raportul pret calitate si sa se atinga echilibrul delicat intre finisaje de calitate si un cost pe metru patrat care sa nu descurajeze clientii din patura medie pentru ca piata apartamentelor de lux este una exclusiva si nu se preteaza complexelor cu sute de apartamente de vanzare.

Cumparatorii tot mai interesati de segmentul mediu

Daca pe site-uri precum acesta cererea pentru apartamente este in continua crestere, preturile la apartamentele vechi au inceput sa scada usor. Pe de alta parte, apartamentele din constructiile noi nu sunt afectate de aceasta tendinta de depreciere, declara Mindaugas Valuckas, CEO al Hanner Group. Acesta explica faptul ca potentialii cumparatori incep sa fie tot mai interesati de valoarea investitiei si sa ia in calcul tot mai multe aspecte pe langa cel al pretului si al suprafetei.

Detalii precum pretul de intretinere, zona in care se afla apartamentul si finisajele au inceput sa fie din ce in ce mai importante pentru clientii interesati de segmentul mediu.

Situat in partea sudica a parcului Tineretului, intre doua statii de metrou si in imediata apropiere a Oraselului Copiilor, ansamblul este o locatie ideala pentru familiile cu copii.

La finalizare, in 2017 proiectul va avea un total de 3 cladiri fiecare cu cate 130 de apartamente impartite in apartamente studio si apartamente cu doua sau 3 camere.

Compania lituaniana implicata in proiect activeaza inclusiv pe pietele din Lituania, Letonia, Rusia si Ucraina.

Se estimeaza ca, incurajati de un curs valutar euro avantajos, cei mai multi cumparatori interesati de apartamente de vanzare in ansambluri imobiliare de acest gen vor face achizitii cu ajutorul creditelor ipotecare oferite de banci.

Fondurile pentru programul Prima Casa sunt pe sfarsite anul acesta, iar informatiile despre programul Noua Casa se lasa asteptate insa cumparatorii nu sunt deloc descurajati.

Statisticile arata ca in a doua jumatate a anului 2014 cererea pentru apartamente, in mod special pentru apartamente noi este in continua crestere. Dezmortirea pietei, preturile avantajoase si intrarea pe piata a unor investitori precum grupul lituanian Hanner sunt doar cateva din aspectele care insufletesc piata imobiliara accelerand procesul de dezghetare chiar si pe final de Prima Casa.

In zonele marginase ale Bucurestiului s-au demarat un numar impresionant de proiecte imobiliare care au ca scop transformarea zonelor in care au fost dezafectate vechile fabrici in cartiere rezidentiale noi care vor extinde granitele Capitalei pe viitor, integrand treptat zona Ilfov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ansamblu rezidential The Park, #proiect imobiliar The Park, #ansamblu rezidential nou , #ansamblu rezidential