Ziare.com

Cat va costa un apartament intr-un ansamblu rezidential nou din Bucuresti

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 07:36

   

Cat va costa un apartament intr-un ansamblu rezidential nou din Bucuresti
Criza economica a afectat grav si veniturile posibililor clienti si planurile dezvoltatorilor imobiliari, insa Capitala nu duce lipsa de ansambluri rezidentiale noi, partial vandute.

Spre deosebire de blocurile vechi, cele noi se afla, de cele mai multe ori, langa Bucuresti sau la periferia orasului. Pe de alta parte, majoritatea dezvoltatorilor a avut grija sa construiasca si spatii destinate timpului liber (sport, parcuri etc), gradinite, supermaketuri si chiar cabinete medicale.

In ansamblul rezidential Rasarit de Soare, aflat in Titan, in apropiere de hipermarketul Auchan si stadionul Lia Manoliu, apartamentele au preturi incepand de la 37.000 de euro plus TVA. Dezvoltatorul pune la dispozitie garsoniere, cu suprafete cuprinse intre 46,18 si 64,95 mp, apartamente cu doua camere (69,28 - 86,69 mp), cu trei camere (98,33 mp) si cu patru camere (142,48 -156,88 mp).

Locuintele pot fi achizitionate prin programul Prima Casa, ansamblul fiind prezentat drept o optiune pentru tineri, venitul minim necesar pentru achizitie fiind intre 500 si 700 de euro.

In zona de sud-est a Capitalei, in vecinatatea Rin Grand Hotel, puteti cumpara apartamente noi in ansamblul rezidential Confort City, unde 85 la suta din locuinte sunt vandute. Apartamentele au intre 1 si 4 camere, cu suprafete cuprinse intre 41,5 si 146,9 mp.

Preturile incep la 39.500 plus TVA si ajung, in cazul apartamentelor cu patru camere, la 99.500 de euro plus TVA. Dezvoltatorul nu precizeaza si modalitatile de plata prin care se pot achizitiona locuintele.

Militari Residence este unul din cele mai mari ansambluri rezidentiale din Romania, o parte din blocuri avand termen de finalizare in februarie si iunie 2012. Nu sunt acceptate ratele la dezvoltator, dar sunt puse la dispozitie alte trei modalitati de plata. Astfel, puteti cumpara prin intermediul programului Prima Casa, fiind nevoie sa platiti, initial, 1.000 de euro pentru rezervarea apartamentului.

Puteti sa accesati si un alt timp de credit ipotecar, cu 1.000 de euro pentru rezervare si 10 - 15 la suta avans (in functie de banca), diferenta urmand a fi platita la semnarea contractului de vanzare - cumparare, dupa ce ati ales finisajele si s-a facut evaluarea de catre banca. Nu in ultimul rand, puteti plati cash, dupa achitarea unei sume de 2.000 de euro pentru rezervarea locuintei, restul urmand a fi platit la semnarea contractului.

Preturile pentru apartamentele din acest complex rezidential, aflat langa parcul comercial Militari, se incadreaza intre 23.500 de euro, pentru o garsoniera cu suprafata utila de 31,32 mp, aflata la mansarda, si 74.300 de euro, pentru un apartament cu trei camere, cu surprafata utila de 87,39 mp, aflat la parter.

In apropiere de Bucuresti, la Stefanesti, este in continua constructie un ansamblu rezidential sub forma de mini-oras, Cosmopolis, aici existand si gradinita, piscine, supermarket si terenuri de sport.

Deocamdata, sunt in curs de finalizare doua faze ale complexului, unele blocuri avand termen in lunile martie-mai ale acestui an. In prima parte, sunt disponibile apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, ultimele doua variante avand si gradina (111,8 mp, respectiv 81,96 mp) si terasa (18,5 mp). Aici, preturile sunt cuprinse intre 62.000 si 150.000 de euro.

In partea a doua a complexului, se vand si garsoniere, cu suprafata construita de 52,35 - 63,97 mp, cu preturi de la 39.000 de euro.

Doamna Ghica Plaza este un ansamblu rezidential compus din 9 blocuri, cu 4, 16 sau 24 de etaje, totalizand 616 apartamente cu 1-4 camere. Toate locuintele se vand complet finisate, dotate cu aer conditionat si avand si locuri de parcare la subsol. Pentru o garsoniera, preturile incep la 65.800 de euro, suprafata fiind intre 73 si 83 mp. Apartamentele cu doua camere au intre 87 - 100 mp, costul pornind de la 83.448 de euro, cele cu trei camere au pana la 174 mp, pretul fiind nespecificat, iar locuintele cu patru camere si maximum 193 mp se vand contra unor sume de la 152.144 de euro.

Pe langa posibilitatea achizitiei prin Prima Casa, dezvoltatorul pune la dispozitie si posibilitatea achitarii printr-un credit ipotecar preferential, cu 15 la suta avans si o perioada de rambursare de 35 de ani, fara comisioane.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum e momentul de cumparat(poate inca un an)!

Atentie la preturi,un pret mic poate ascunde defecte de constructie,la stabilirea ratei trebuie tinut cont si de cheltuielile de intretinere, administrare,taxe...

 

pensionarii (6MM), bugetarii (1.2MM) si somerii........dau navala!!!

Intr-o tara eminamente/majoritar asistata social acest articol/reclama e o batjocura.

Parchet Masiv

Producatori parchet din lemn masiv pentru casa ta.Detalii pe site : Fabrica De Parchet Masiv

 

Răspuns la: Articol: Casa sau apartament?

Si eu locuiesc intr-un complex rezidential din N-E Bucurestiului, acum un an am luat decizia ca e mai bine sa investesc intr-un astfel de apartament decat sa stau in chirie. Parerea mea e ca multa lume se sperie cand aud de complexele rezidentiale pentru ca impresia e ca au preturi mari. Nu e deloc asa, important e sa te informezi bine inainte si sa vezi cum stau si cu facilitatile. In complexul in care locuiesc, la capitolul facilitati sta ft bine: piscina, sala de fitness, teren de tenis, fotbal si poti sa faci si plaja langa lac. Am profitat la maxim vara asta J In plus, costurile la intretinere sunt mai mult decat rezonabile, am platit mai putin decat atunci cand stateam in chirie. Cartierul e sigur si linisitit, e pazit 24 din 24 si transportul e foarte ok. Ajungi in centru cu masina cam in 15 min si ai iesire la DN1, soseaua de centura, la autostrada. Poate multi considera asta ca fiind o investitie, insa beneficiile sunt pe masura. Numai bine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor